Franse remouladesaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Remouladesaus is een klassieke Franse koude saus op basis van mayonaise. Ideaal om te serveren met vlees, vis of zeevruchten, maar ook erg lekker als dipsaus. Deze veelzijdige saus is eenvoudig te maken en blijft tot twee weken goed in de koelkast.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
18

Benodigdheden

  • Kom
  • Luchtdichte container

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de mayonaise samen met de overige ingrediënten in een kom.
    1. mayonaise 250 ml
    2. cornichons 2 eetlepels
    3. kruidenmix 2 eetlepels
    4. kappertjes 1 eetlepel
    5. dijon mosterd 1 eetlepel
    6. witte wijnazijn 1 eetlepel
    7. ansjovispasta paar druppels
    8. zout
    9. peper
  2. Stap 2 Roer totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Stap 3 Dek af en laat enkele uren in de koelkast afkoelen voor gebruik.
  4. Stap 4 Voor de beste smaak laat je de saus 24 uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  5. Stap 5 Bewaar de saus in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Zo blijft de saus tot 2 weken goed.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik echte Franse Dijon mosterd voor de beste smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 104 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 22 december 2024

Tip

Gebruik echte Franse Dijon mosterd voor de beste smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 86 kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 1 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account