Cranberrysaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit eenvoudige recept voor cranberrysaus is ideaal voor de feestdagen en kan naar hartenlust worden aangepast met extra toevoegingen.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Pan
  • Rasp

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de suiker en het water in een middelgrote pan.
  2. Stap 2 Breng het water aan de kook op middelhoog vuur. Blijf roeren om het suiker op te lossen.
  3. Stap 3 Spoel de cranberries af. Voeg ze toe aan het kokende suikerwater en doe de deksel erop.
  4. Stap 4 Laat het water weer aan de kook komen. De cranberries beginnen open te springen.
  5. Stap 5 Wanneer alle cranberries open zijn gesprongen haal je de deksel eraf. Roer even door en zet het vuur laag.
  6. Stap 6 Laat de cranberries zonder deksel sudderen tot ze volledig uit elkaar gevallen zijn en de saus dikker is geworden. Ongeveer 5-7 minuten.
  7. Stap 7 Ondertussen rasp en pers je de sinaasappel. Voeg het sap en de geraspte schil toe aan de saus wanneer deze is ingedikt.
  8. Stap 8 Roer alles door elkaar en laat het enigszins afkoelen voordat je het serveert.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Probeer eens smaakvariaties zoals jalapeños, rode wijn, appels, gedroogde vijgen, frambozen, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, vanille-extract, gember of balsamicoazijn.

Deze cranberrysaus kan van tevoren worden bereid en blijft 4-5 dagen goed in de koelkast of kan voor maximaal drie maanden worden ingevroren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 286 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 13 december 2024

Tip

Probeer eens smaakvariaties zoals jalapeños, rode wijn, appels, gedroogde vijgen, frambozen, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, vanille-extract, gember of balsamicoazijn.

Deze cranberrysaus kan van tevoren worden bereid en blijft 4-5 dagen goed in de koelkast of kan voor maximaal drie maanden worden ingevroren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 95 kcal
Vetten 0.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 24.6 g
waarvan suikers 20.1 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 0.4 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account