Glühwein is een traditionele Duitse drank die perfect is om je op te warmen na een koude dag buiten. Het recept bevat heerlijk geurige kruiden zoals kruidnagel en kaneel, gecombineerd met sinaasappel en rode wijn voor een heerlijke winterdrank.
Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappel voordat je de Glühwein serveert.
Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappel voordat je de Glühwein serveert.
Deze Glühwein scoort laag op de gezondheidsschaal, voornamelijk door de grote hoeveelheid toegevoegde suiker en de aanwezigheid van alcohol. Eén portie bevat al een aanzienlijke hoeveelheid suiker, wat bijdraagt aan lege calorieën zonder voedingswaarde. Hoewel de sinaasappel wat vitamine C levert en de specerijen antioxidanten bevatten, wegen deze kleine voordelen niet op tegen de nadelen van de suiker en alcohol. Het is daarom een drankje om met mate van te genieten als een traktatie, en niet als een gezonde keuze.
Energie | 234 kcal |
---|---|
Vetten | 0.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.2 g |
Koolhydraten | 35.9 g |
waarvan suikers | 28.7 g |
Vezels | 2.9 g |
Eiwitten | 0.7 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept