Glühwein

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Glühwein is een traditionele Duitse drank die perfect is om je op te warmen na een koude dag buiten. Het recept bevat heerlijk geurige kruiden zoals kruidnagel en kaneel, gecombineerd met sinaasappel en rode wijn voor een heerlijke winterdrank.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Meng het water, de suiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag.
  2. Stap 2 Snijd één sinaasappel doormidden en pers de helften uit boven het suikerwater.
  3. Stap 3 Duw 5 kruidnagels in elke schil van de halve sinaasappels en voeg toe aan het sudderende mengsel.
  4. Stap 4 Laat het mengsel sudderen op de laagste stand totdat het dik en stroperig is. Ongeveer 20 tot 30 minuten.
  5. Stap 5 Snijd ondertussen de andere sinaasappel in plakjes voor het serveren.
  6. Stap 6 Als het mengsel klaar is roer je de wijn erdoor en verhit het totdat het stoomt maar nog niet kookt.
  7. Stap 7 Verwijder de sinasappel en het kaneelstokje.
  8. Stap 8 Verdeel de Glühwein over mokken en garneer met sinaasappelschijfjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappel voordat je de Glühwein serveert.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 177 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 12 december 2024

Tip

Verwijder het kaneelstokje en de sinaasappel voordat je de Glühwein serveert.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 234 kcal
Vetten 0.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.2 g
Koolhydraten 35.9 g
waarvan suikers 28.7 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 0.7 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account