Arrabbiata saus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Arrabbiata saus, vernoemd naar het Italiaanse woord voor 'boos', combineert pittige peper met de rijke smaak van tomaten en knoflook. Ideaal voor een warme pastamaaltijd.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Pan
  • Houten lepel
  • Staafmixer of blender (optioneel)

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de tomaten (met sap), knoflook, olijfolie en chilivlokken In een middelgrote zware pan.
  2. Stap 2 Breng de saus aan de kook op middelhoog vuur en verlaag vervolgens het vuur om het zachtjes te laten sudderen voor ongeveer 45 minuten totdat oliedruppels vrij van de tomaten komen.
  3. Stap 3 Roer af en toe en gebruik na 15 minuten koken een stevige houten lepel om de tomaten tegen de zijkant van de pan te pletten.
  4. Stap 4 Haal de pan van het vuur en plet de knoflook met een vork tegen de zijkant van de pan. Roer de geplette knoflook door de saus.
  5. Stap 5 Gebruik de houten lepel om de tomaten naar de gewenste grootte te pletten. Je kunt de saus eventueel glad pureren met een staafmixer of blender.
  6. Stap 6 Proef en breng eventueel op smaak met wat zout. Als je een pittigere saus wilt kun je wat extra pepervlokken toevoegen.
  7. Stap 7 Roer de saus door warme, gekookte pasta. Garneer eventueel met een extra snufje pepervlokken.
  8. Stap 8 Bewaar de saus tot 5 dagen afgedekt in de koelkastof of vries tot 6 maanden in.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik San Marzano tomaten voor de beste smaak.

De saus wordt pittiger naarmate je deze langer bewaart. Wees dus voorzichtig met het toevoegen van extra chilivlokken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 159 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 10 december 2024

Tip

Gebruik San Marzano tomaten voor de beste smaak.

De saus wordt pittiger naarmate je deze langer bewaart. Wees dus voorzichtig met het toevoegen van extra chilivlokken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 128 kcal
Vetten 7.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.1 g
Koolhydraten 15.5 g
waarvan suikers 8.8 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 3.5 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account