Stamppot prei met oesterzwammen en ham

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De prei wordt op een middelhoge warmtebron heel langzaam gegaard. Daardoor krijgt de prei een lekkere zoete smaak. De oesterzwammen en ham zijn afzonderlijk gebakken. Het grootste deel hiervan is door de stamppot gegaan en de rest erbij geserveerd.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Pan
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de prei samen met de knoflook en 1 eetlepel gedroogde tijm op een middelhoge warmtebron in minimaal 30 minuten zacht.
  2. Stap 2 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en zet ze nog even terug op de warmtebron tot ze goed droog zijn.
  3. Stap 3 Stamp de aardappelen fijn samen met de prei. Voeg peper, zout, nootmuskaat en worcestersaus naar smaak toe.
  4. Stap 4 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen in plm. 10 minuten lichtbruin. Bak de hamblokjes even mee. Meng er 1/2 eetlepel gedroogde tijm erdoor.
  5. Stap 5 Meng het grootste deel van de oesterzwammen en ham door de stamppot. Serveer het overgebleven deel ernaast.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De stamppot prei kan goed worden ingevroren.

Liever vegetarisch? Laat de ham dan weg, maar doe wat blokjes jong belegen kaas door de stamppot samen met de oesterzwammen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 154 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 december 2024

Tip

De stamppot prei kan goed worden ingevroren.

Liever vegetarisch? Laat de ham dan weg, maar doe wat blokjes jong belegen kaas door de stamppot samen met de oesterzwammen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 310 kcal
Vetten 12.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.9 g
Koolhydraten 38.9 g
waarvan suikers 5.7 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 12.7 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account