Laagjes aardappelschijfjes worden afgewisseld met laagjes ui en knoflook en in de oven bereid door middel van kippenbouillon en op smaak gebracht met klontjes roomboter en tijm. Bij de tips is te lezen hoe dit gerecht is ontstaan.
Dit is een heel oud Frans recept, dat de vrouwen voorbereiden en in een ovenschotel klaarmaakten, voordat ze naar hun werk gingen. De schotel werd afgegeven bij de plaatselijke bakker en aldaar in de oven gezet en weer opgehaald als de vrouwen van hun werk naar huis gingen. Dit... omdat ze zelf niet in het bezit waren van een eigen oven.
Ideaal aardappelgerecht met gasten.
Gebruik je verse aardappelen zet dan de schotel 60 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 120 graden voor nog 20 minuten baktijd.
Dit is een heel oud Frans recept, dat de vrouwen voorbereiden en in een ovenschotel klaarmaakten, voordat ze naar hun werk gingen. De schotel werd afgegeven bij de plaatselijke bakker en aldaar in de oven gezet en weer opgehaald als de vrouwen van hun werk naar huis gingen. Dit... omdat ze zelf niet in het bezit waren van een eigen oven.
Ideaal aardappelgerecht met gasten.
Gebruik je verse aardappelen zet dan de schotel 60 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 120 graden voor nog 20 minuten baktijd.
Dit gerecht scoort redelijk goed dankzij de basis van groenten zoals aardappel, ui en knoflook. De bereiding in de oven is ook een pluspunt in vergelijking met bakken in een pan met veel vet. De toevoeging van 25 gram roomboter verhoogt echter het gehalte aan verzadigd vet, en hoewel er een bouillonblokje met minder zout wordt gebruikt, draagt dit nog steeds bij aan de totale zoutinname. Als bijgerecht, geserveerd naast een ruime portie groenten en een magere eiwitbron zoals kip of vis, is het een redelijke keuze, maar het had hoger gescoord met minder boter en zout.
Energie | 286 kcal |
---|---|
Vetten | 10.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.5 g |
Koolhydraten | 44.4 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 6.2 g |
Eiwitten | 5.6 g |
Zout | 1 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Groetjes Lidy.