Laagjes aardappelschijfjes worden afgewisseld met laagjes ui en knoflook en in de oven bereid door middel van kippenbouillon en op smaak gebracht met klontjes roomboter en tijm. Bij de tips is te lezen hoe dit gerecht is ontstaan.
Dit is een heel oud Frans recept, dat de vrouwen voorbereiden en in een ovenschotel klaarmaakten, voordat ze naar hun werk gingen. De schotel werd afgegeven bij de plaatselijke bakker en aldaar in de oven gezet en weer opgehaald als de vrouwen van hun werk naar huis gingen. Dit... omdat ze zelf niet in het bezit waren van een eigen oven.
Ideaal aardappelgerecht met gasten.
Gebruik je verse aardappelen zet dan de schotel 60 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 120 graden voor nog 20 minuten baktijd.
Dit is een heel oud Frans recept, dat de vrouwen voorbereiden en in een ovenschotel klaarmaakten, voordat ze naar hun werk gingen. De schotel werd afgegeven bij de plaatselijke bakker en aldaar in de oven gezet en weer opgehaald als de vrouwen van hun werk naar huis gingen. Dit... omdat ze zelf niet in het bezit waren van een eigen oven.
Ideaal aardappelgerecht met gasten.
Gebruik je verse aardappelen zet dan de schotel 60 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 120 graden voor nog 20 minuten baktijd.
Energie | 286 kcal |
---|---|
Vetten | 10.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.5 g |
Koolhydraten | 44.4 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 6.2 g |
Eiwitten | 5.6 g |
Zout | 1 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Groetjes Lidy.