Vegetarisch kropsla soepje

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Gemakkelijk en snel vegetarisch soepje als voorgerecht voor het Vega Vismenu voor onze lieve overbuurvrouw.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Slacentrifuge of vergiet
  • Pan
  • Mes
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Maak de bladeren los van de sla. BEWAAR ENKELE KLEINE BLAADJES VAN HET HART VAN DE SLA OM TE GARNEREN. Verwijder de harde bladnerven van de sla en was de sla. Slinger droog in een slacentrifuge of laat zo goed mogelijk uitlekken.
  2. Stap 2 Verwarm de olie en fruit de sjalot enkele minuten.
  3. Stap 3 Voeg de sla toe en laat deze omscheppend op een zacht vuurtje slinken.
  4. Stap 4 Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  5. Stap 5 Pureer de soep en voeg vervolgens de kookroom toe. Roer goed door elkaar en verwarm.
  6. Stap 6 Proef en voeg naar smaak gemalen peper en eventueel wat zout toe.
  7. Stap 7 Serveer de soep in kommetjes en garneer met een slingertje room, wat bosui ringetjes en enkele blaadjes van het hart van de sla. Lekker met stukjes geroosterd brood en roomboter.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Zowel koud als warm is dit soepje, geserveerd in een glaasje een lekkere amuse.

Liever niet vegetarisch, serveer de soep dan met uitgebakken spekjes, garnaaltjes of gerookte zalmsnippers.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 169 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 december 2024

Tip

Zowel koud als warm is dit soepje, geserveerd in een glaasje een lekkere amuse.

Liever niet vegetarisch, serveer de soep dan met uitgebakken spekjes, garnaaltjes of gerookte zalmsnippers.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 162 kcal
Vetten 12.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.6 g
Koolhydraten 10.6 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 3 g
Eiwitten 3.8 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account