Gemakkelijk en snel vegetarisch soepje als voorgerecht voor het Vega Vismenu voor onze lieve overbuurvrouw.
Zowel koud als warm is dit soepje, geserveerd in een glaasje een lekkere amuse.
Liever niet vegetarisch, serveer de soep dan met uitgebakken spekjes, garnaaltjes of gerookte zalmsnippers.
Zowel koud als warm is dit soepje, geserveerd in een glaasje een lekkere amuse.
Liever niet vegetarisch, serveer de soep dan met uitgebakken spekjes, garnaaltjes of gerookte zalmsnippers.
Dit recept krijgt een mooie score dankzij de grote hoeveelheid groenten, zoals kropsla, sjalot en bosui. Het gebruik van olijfolie en een bouillonblokje met minder zout zijn pluspunten. De toevoeging van kookroom zorgt echter voor extra verzadigd vet en calorieën, wat de score iets naar beneden haalt. Desondanks is het een lichte en voedzame soep die een goede bijdrage levert aan je dagelijkse groente-inname.
Energie | 162 kcal |
---|---|
Vetten | 12.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.6 g |
Koolhydraten | 10.6 g |
waarvan suikers | 4.2 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 3.8 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept