Salmorejo is een klassieke Spaanse koude tomatensoep. Het recept combineert tomaten, olijfolie en oud brood voor een romige soep. Maak het af met een gekookt ei en ham voor een heerlijk eindresultaat.
Gebruik voor de beste resultaten verse, rijpe tomaten.
Gebruik de beste extra vierge olijfolie die je kunt vinden.
Experimenteer met de hoeveelheid brood die je gebruikt. Meer brood geeft de soep een textuur die lijkt op hummus. Gebruik gerust glutenvrij brood.
De meest populaire salmorejo toppings zijn hardgekookt ei en gerookte Spaanse ham, maar je kunt ook andere toppings proberen zoals avocado, goede kwaliteit tonijn, gerookte vis, of fruit zoals aardbeien, kersen of groene appels.
Gebruik voor de beste resultaten verse, rijpe tomaten.
Gebruik de beste extra vierge olijfolie die je kunt vinden.
Experimenteer met de hoeveelheid brood die je gebruikt. Meer brood geeft de soep een textuur die lijkt op hummus. Gebruik gerust glutenvrij brood.
De meest populaire salmorejo toppings zijn hardgekookt ei en gerookte Spaanse ham, maar je kunt ook andere toppings proberen zoals avocado, goede kwaliteit tonijn, gerookte vis, of fruit zoals aardbeien, kersen of groene appels.
Energie | 369 kcal |
---|---|
Vetten | 28.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4 g |
Koolhydraten | 25.4 g |
waarvan suikers | 6.7 g |
Vezels | 3.8 g |
Eiwitten | 4.9 g |
Zout | 0.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept