Italiaanse tomaat en brood soep (Pappa al pomodoro)

4 (1 beoordeling)

Pappa al pomodoro is een traditionele Italiaanse soep uit de regio Toscane. Beroemd om zijn rijke smaak en eenvoudige ingrediënten. Deze variant biedt een heerlijk combinatie van San Marzano tomaten, verse basilicum en knapperig brood.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe. Bak deze 1 minuut tot het geurig is.
  2. Stap 2 Plet de tomaten met de hand in een aparte kom en voeg ze dan toe aan de pan.
  3. Stap 3 Voeg peper en zout toe. Dek gedeeltelijk af en laat ongeveer tien minuten op middelhoog vuur sudderen.
  4. Stap 4 Voeg de bouillon en basilicum toe en laat nog eens tien minuten sudderen.
  5. Stap 5 Voeg de stukjes brood toe en laat nog tien minuten sudderen tot het brood zacht is. Gebruik eventueel een aardappelstamper om het brood verder naar de gewenste textuur te stampen.
  6. Stap 6 Serveer met Parmezaanse kaas, extra olijfolie en meer verse basilicum.

Tip

Gebruik oud of droog brood voor het beste resultaat. Je kunt brood ook even in de oven leggen, zodat het wat droger wordt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 75 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 november 2024

Tip

Gebruik oud of droog brood voor het beste resultaat. Je kunt brood ook even in de oven leggen, zodat het wat droger wordt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 242 kcal
Vetten 12.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 27.2 g
waarvan suikers 9.6 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 7.2 g
Zout 4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
27 november 2024 om 19:44
4
De soep viel goed in de smaak. In plaats van tomaten uit blik heb ik verse tomaten gebruikt omdat ze zacht werden en gebruikt moesten worden. Verse tomaten hebben nu niet veel smaak, daarom heb ik een flinke lepel tomatenpuree toegevoegd. Basilicum had ik niet. Als vervanging een laurierblaadje en gedroogde oregano gebruikt.
27 november 2024 om 20:00
Hoi Petra. Wat leuk om te horen dat de soep in de smaak viel. Bedankt voor de mooie foto's! :)