Grote zak peren gekregen die nu echt op moesten. Dit keer werd het perenmoes met kaneel. Ik had erg veel peren over dus besloten de perenmoes te maken in de slowcooker. Ging uitstekend. Niet tussendoor roeren maar alles overlaten aan de slowcooker. Ik heb de perenmoes ingemaakt in potten Blijft maanden goed.
De perenmoes blijft in goed gesloten potten zeker een paar maanden goed. Zo heb je steeds een lekker dessert (met kaneelijs) of een bijgerecht bij bijvoorbeeld rode kool.
Ik had 6 grote potten met perenmoes.
De perenmoes blijft in goed gesloten potten zeker een paar maanden goed. Zo heb je steeds een lekker dessert (met kaneelijs) of een bijgerecht bij bijvoorbeeld rode kool.
Ik had 6 grote potten met perenmoes.
Deze perenmoes scoort een 6 omdat de basis van het recept, peren, erg gezond is en vol vezels, vitaminen en mineralen zit. Echter, door de toevoeging van een aanzienlijke hoeveelheid suiker (200 gram) wordt het eindproduct calorierijk en verandert het van een puur gezond bijgerecht in een zoete traktatie. Hoewel het zelfgemaakt is zonder kunstmatige toevoegingen, maakt de suiker het iets wat je het beste met mate kunt eten, bijvoorbeeld als nagerecht in plaats van als dagelijkse portie fruit.
Energie | 98 kcal |
---|---|
Vetten | 0.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 26.2 g |
waarvan suikers | 19.3 g |
Vezels | 3.9 g |
Eiwitten | 0.5 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept