Perenmoes uit de slowcooker

(Nog geen beoordelingen)

Grote zak peren gekregen die nu echt op moesten. Dit keer werd het perenmoes met kaneel. Ik had erg veel peren over dus besloten de perenmoes te maken in de slowcooker. Ging uitstekend. Niet tussendoor roeren maar alles overlaten aan de slowcooker. Ik heb de perenmoes ingemaakt in potten Blijft maanden goed.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    4 uur
  • Totaal
    4 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Aardapplstamper of staafmixer
  • Schone glazen potten (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de pot en de hoeveelheid peren)

Bereiding

  1. Stap 1 Pers de citroenen uit en doe het sap alvast in de slowcooker.
  2. Stap 2 Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de peren in kleine stukken. Doe steeds dat deel van de peren dat klaar is in de slowcooker en meng ze met het citroensap, zodat ze niet bruin worden.
  3. Stap 3 Meng de peren met het kaneelpoeder en de suiker. Giet het water erbij. Roer alles nogmaals goed door elkaar.
  4. Stap 4 Zet de slowcooker op low en laat de peren minimaal 4 uur in de slowcooker.
  5. Stap 5 Zitten er nog grove stukjes tussen de peren stamp de peren dan fijn met een aardappelstamper. Wil je een fijne perenmoes gebruik dan de staafmixer om de peren te pureren,
  6. Stap 6 Doe de nog hete (kokende) perenmoes over in schone glazen potten (omgespoeld met kokend water). Zet de potten een paar minuten op hun kop en zet ze daarna weer terug. Plak etiketten op de potten.

Tip

De perenmoes blijft in goed gesloten potten zeker een paar maanden goed. Zo heb je steeds een lekker dessert (met kaneelijs) of een bijgerecht bij bijvoorbeeld rode kool.

Ik had 6 grote potten met perenmoes.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 222 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 22 november 2024

Tip

De perenmoes blijft in goed gesloten potten zeker een paar maanden goed. Zo heb je steeds een lekker dessert (met kaneelijs) of een bijgerecht bij bijvoorbeeld rode kool.

Ik had 6 grote potten met perenmoes.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 98 kcal
Vetten 0.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 26.2 g
waarvan suikers 19.3 g
Vezels 3.9 g
Eiwitten 0.5 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account