Zo maak je bubble tea

(Nog geen beoordelingen)

Bubble tea is een verfrissend drankje, oorspronkelijk afkomstig uit Taiwan, die bestaat uit zoete thee met melk en de kenmerkende tapioca balletjes. Het kan gemakkelijk thuis worden gemaakt met een paar eenvoudige ingrediënten.

  • Voorbereiding
    2 uur
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    2 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Suikersiroop ingrediënten

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Kom
  • Schuimspaan
  • Kookpan
  • Karaf

Bereiding

  1. Stap 1 Laat de theezakjes of blaadjes trekken in gekookt water. Laat de thee in het water tot de thee volledig is afgekoeld.
  2. Stap 2 Om zelf siroop te maken voeg je al roerend water en suiker toe aan een steelpan. Verwarm het water op middelhoog vuur totdat het water kookt en de suiker volledig is opgelost. Haal de steelpan van het vuur en laat de siroop afkoelen voordat je het in een pot doet.
  3. Stap 3 Breng ongeveer 1 liter water aan de kook en voeg de tapiocaparels toe. Roer de parels en wacht tot ze naar het oppervlak drijven. Kook ze daarna nog 5 minuten. Proef een parel om te zien of het de gewenste zachtheid heeft bereikt. Kook de parels nog een paar minuutjes als ze nog te stevig zijn.
  4. Stap 4 Gebruik een schuimspaan om de parels uit het hete water te halen. Spoel de parels snel af met water. Doe de parels in een kom en meng ze met een paar eetlepels siroop (naar smaak).
  5. Stap 5 Zeef de thee in een karaf. Verdeel de gekookte tapioca parels over vier grote glazen. Voeg enkele ijsblokjes toe aan elk glas. Giet 250 milliliter thee in elk glas. Voeg 1,5 eetlepel melk en 1,5 eetlepel siroop toe aan elk glas. Roer goed door en proef de thee. Voeg naar smaak extra melk of siroop toe.
  6. Stap 6 Als je de drank aan gasten serveert, zorg er dan voor dat er een klein kannetje melk en het potje met siroop klaarstaat, zodat de gasten hun drankje naar hun smaak kunnen aanpassen. Het drankje wordt meestal geserveerd met grote bubble tea rietjes (groot genoeg voor de parels om er doorheen te gaan). Als je de rietjes niet bij de hand hebt kun je lepels gebruiken om de tapiocaparels eruit te scheppen.

Tip

In plaats van 8 zakjes zwarte thee kun je ook 3 eetlepels losse zwarte thee gebruiken.

De siroop blijft 3 tot 4 weken houdbaar in de koelkast.

Sterke thee is essentieel om de smaak te behouden wanneer het met melk en ijs wordt gemengd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 99 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 15 november 2024

Tip

In plaats van 8 zakjes zwarte thee kun je ook 3 eetlepels losse zwarte thee gebruiken.

De siroop blijft 3 tot 4 weken houdbaar in de koelkast.

Sterke thee is essentieel om de smaak te behouden wanneer het met melk en ijs wordt gemengd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 160 kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 36.9 g
waarvan suikers 11.9 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 1 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account