Yum Yum Saus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Yum Yum Saus is een ongelooflijk veelzijdige, romige, zoete en pittige saus die zijn oorsprong vindt in Japanse steakrestaurants. Deze saus wordt gemaakt met basis ingrediënten zoals mayonaise, ketchup en sriracha. Het recept is gemakkelijk thuis te maken en gaat heerlijk samen met vlees, vis, groenten en nog veel meer!

  • Voorbereiding
    10 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Klop alle ingrediënten samen in een middelgrote kom.
  2. Stap 2 Dek af en laat de saus 2 uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen. Het is nog lekkerder als je de saus een nachtje laat staan.
  3. Stap 3 Proef en pas eventueel de smaak aan door extra sriracha voor meer pit, rijstazijn voor meer zuur of rijstwijn (mirin) voor zoetigheid toe te voegen.
  4. Stap 4 Je kunt de saus tot 7-10 dagen in de koelkast bewaren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Experimenteer met de verhoudingen van ketchup, sriracha of rijstwijn.

Voor de beste smaak laat je de saus minimaal 30 minuten in de koelkast rusten voordat je hem serveert.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 336 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 28 oktober 2024

Tip

Experimenteer met de verhoudingen van ketchup, sriracha of rijstwijn.

Voor de beste smaak laat je de saus minimaal 30 minuten in de koelkast rusten voordat je hem serveert.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 63 kcal
Vetten 6.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.9 g
Koolhydraten 1.1 g
waarvan suikers 0.6 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0.4 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account