Deze traditionele Griekse citroen aardappeltjes zijn de perfecte aanvulling op een gezellig diner. Met een knapperige buitenkant, een zachte binnenkant en een heerlijke citroensmaak die bij iedereen in de smaak valt. Probeer het recept eens uit met je favoriete stukje vlees!
Zorg ervoor dat de aardappelen in een enkele laag liggen, zodat ze allemaal knapperig worden.
Gebruik een kruimige aardappelsoort voor het beste resultaat.
Zorg ervoor dat de aardappelen in een enkele laag liggen, zodat ze allemaal knapperig worden.
Gebruik een kruimige aardappelsoort voor het beste resultaat.
Deze Griekse citroenaardappeltjes zijn gemaakt met op zich gezonde ingrediënten zoals aardappelen, olijfolie, citroen en knoflook, en de bereiding in de oven is positief. Echter, de gebruikte hoeveelheid olijfolie (150 ml voor 6 porties) is zeer royaal. Hoewel olijfolie een bron van gezonde vetten is, leidt deze hoeveelheid tot een calorierijk en vetrijk bijgerecht. Een portie levert al een flinke hoeveelheid vet voor de dag. Hierdoor is het gerecht erg smakelijk, maar minder geschikt voor regelmatige consumptie als men op de calorie- of vetinname let; geniet er dus met mate van.
Energie | 385 kcal |
---|---|
Vetten | 24 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.5 g |
Koolhydraten | 41.9 g |
waarvan suikers | 3.3 g |
Vezels | 6.5 g |
Eiwitten | 4.5 g |
Zout | 1.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept