Romige Bietensoep met Dille

(Nog geen beoordelingen)

Deze romige bietensoep met dille combineert de aardse smaak van bieten met de frisse smaak van dille. Het is een eenvoudig te maken en voedzaam gerecht.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    45 min
Romige Bietensoep met Dille
Rode bieten, bekend om hun dieprode kleur en aardse smaak, zijn rijk aan vezels, vitaminen en mineralen, en worden zowel rauw als gekookt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, van salades en soepen tot sappen en bijgerechten.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit olie op middelhoog vuur in een grote, diepe hapjespan.
  2. Stap 2 Voeg de bieten en ui toe. Verhit, in het begin heel weinig roerend, vervolgens vaker, tot ze goudbruin beginnen te worden. Ongeveer 7 tot 8 minuten.
  3. Stap 3 Zet het vuur laag en voeg boter, suiker en knoflook toe. Blijf bakken tot alle groenten een karamelkleur hebben. Ongeveer 10 minuten.
  4. Stap 4 Voeg de karwijzaad en cayennepeper toe. Bak tot de geuren vrijkomen. Ongeveer 30 seconden tot 1 minuut.
  5. Stap 5 Voeg nu de bouillon toe en breng aan de kook op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en laat het gedeeltelijk afgedekt sudderen tot de bieten zacht zijn. Ongeveer 10 minuten.
  6. Stap 6 Gebruik een staafmixer of blender om het samen met de dille te pureren tot het 1 glad geheel is. Ongeveer 30 seconden tot 1 minuut.
  7. Stap 7 Doe terug in de pan en voeg genoeg melk toe zodat de soep de juiste dikte heeft. Het moet dik genoeg zijn om garnering te laten drijven.
  8. Stap 8 Proef, en breng op smaak met peper en zout.
  9. Stap 9 Schep in kommen, garneer met de gekookte eieren en serveer.

Tip

Je kunt de soep garneren zoals je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook dille of feta gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 105 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 februari 2024

Tip

Je kunt de soep garneren zoals je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook dille of feta gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 152 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 13 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 3 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account