Deze romige bietensoep met dille combineert de aardse smaak van bieten met de frisse smaak van dille. Het is een eenvoudig te maken en voedzaam gerecht.
Je kunt de soep garneren zoals je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook dille of feta gebruiken.
Je kunt de soep garneren zoals je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook dille of feta gebruiken.
Deze bietensoep scoort goed op gezondheid dankzij de grote hoeveelheid groenten (bieten, ui, knoflook), die rijk zijn aan vezels, vitaminen en mineralen. Het gebruik van volle melk en boter voegt echter verzadigd vet toe, en de kippenbouillon kan (afhankelijk van het type) veel zout bevatten. Voor een nog gezondere versie kan halfvolle of magere melk en minder boter gebruikt worden, samen met zoutarme bouillon.
Energie | 152 kcal |
---|---|
Vetten | 10 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5 g |
Koolhydraten | 13 g |
waarvan suikers | 7 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept