Bloemkoolrijst

(Nog geen beoordelingen)

Bloemkoolrijst is een smaakvolle en gezonde vervanger voor gewone rijst. Ideaal voor een koolhydraatarm dieet. Het is eenvoudig zelf te maken met slechts enkele ingrediënten en biedt een geweldige manier om extra groenten aan je maaltijd toe te voegen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Foodprocessor met raspschijf
  • Grote pan

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de bloemkool doormidden en gebruik een mes om alle roosjes los te snijden. Snijd de grotere roosjes in kleinere stukjes, zodat ze in de foodprocessor passen.
  2. Stap 2 Gebruik een foodprocessor met raspschijf en verwerk alle bloemkoolroosjes. Afhankelijk van de grootte van de foodprocessor, moet je hem misschien halverwege legen.
  3. Stap 3 Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui 3 tot 4 minuten. Tot de ui zacht en glazig is.
  4. Stap 4 Voeg de geraspte bloemkool toe aan de pan en bak nog eens 5 tot 7 minuten. Tot de bloemkool warm en gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Stap 5 Serveer direct als gezond bijgerecht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 78 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 28 september 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 103 kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 3 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account