Gegrilde nectarines met romige gorgonzola en knapperige hazelnoten vormen een heerlijk balans tussen zoet en hartig. Perfect als voorgerecht of lichte salade.
Deze salade kan ook worden gemaakt met perziken, pruimen of andere stevige rijpe steenvruchten.
Probeer verschillende blauwe kazen voor een andere smaak.
Je kunt ook halloumi grillen als alternatief voor de gorgonzola als je geen blauwe kaas lust.
Deze salade kan ook worden gemaakt met perziken, pruimen of andere stevige rijpe steenvruchten.
Probeer verschillende blauwe kazen voor een andere smaak.
Je kunt ook halloumi grillen als alternatief voor de gorgonzola als je geen blauwe kaas lust.
Dit gerecht combineert gezonde elementen zoals nectarines (vol vitamines en vezels) en hazelnoten (goede vetten, eiwitten). De olijfolie is ook een pluspunt. Echter, de honing voegt een flinke hoeveelheid suiker toe, en de gorgonzola bevat verzadigd vet en zout. Het is dus een smakelijk gerecht, maar geniet ervan met mate om het passend te houden binnen een gezond eetpatroon.
Energie | 414 kcal |
---|---|
Vetten | 26.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.1 g |
Koolhydraten | 39.9 g |
waarvan suikers | 31.4 g |
Vezels | 5.4 g |
Eiwitten | 10.5 g |
Zout | 1.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept