Deze eenvoudige manier om kip te pocheren zorgt voor een ongelooflijk sappige en smaakvolle maaltijd. Ideaal voor salades, sandwiches of om toe te voegen aan gerechten met gekookte kip.
Bewaar de gepocheerde kip tot 4 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Voeg een beetje pocheervocht toe om het extra sappig te houden.
Om de kip in te vriezen laat je deze afkoelen en uitlekken. Bewaar tot 3 maanden in een diepvriesbestendige luchtdichte bak of zak. Laat de kip volledig in de koelkast ontdooien voordat je hem bereidt.
Bewaar de gepocheerde kip tot 4 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Voeg een beetje pocheervocht toe om het extra sappig te houden.
Om de kip in te vriezen laat je deze afkoelen en uitlekken. Bewaar tot 3 maanden in een diepvriesbestendige luchtdichte bak of zak. Laat de kip volledig in de koelkast ontdooien voordat je hem bereidt.
Dit recept voor gepocheerde kip scoort hoog op gezondheid. De kipfilet levert een mooie hoeveelheid magere eiwitten en door het pocheren wordt er geen extra vet toegevoegd tijdens de bereiding. De smaak komt van verse, natuurlijke ingrediënten zoals knoflook, sjalot en kruiden, wat zorgt voor een lichte en pure maaltijd. Het is een uitstekende basis voor diverse gezonde gerechten.
Energie | 140 kcal |
---|---|
Vetten | 3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.6 g |
Koolhydraten | 0.9 g |
waarvan suikers | 0.1 g |
Vezels | 0.1 g |
Eiwitten | 25.7 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept