Perfect Sappige Gepocheerde Kip

(Nog geen beoordelingen)

Deze eenvoudige manier om kip te pocheren zorgt voor een ongelooflijk sappige en smaakvolle maaltijd. Ideaal voor salades, sandwiches of om toe te voegen aan gerechten met gekookte kip.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Middelgrote kookpan

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de kip, knoflook, sjalot, laurierblad, tijm en het zout in een middelgrote kookpan.
  2. Stap 2 Bedek met ongeveer 1 tot 1,5 liter water. Zorg dat het water ongeveer 2,5 tot 5 centimeter boven de ingrediënten komt.
  3. Stap 3 Zet de pan op middelhoog vuur en verwarm tot het water zachtjes begint te sudderen. Dit duurt meestal enkele minuten. Voor het beste resultaat ga je niet te snel.
  4. Stap 4 Zodra het water zachtjes kookt zet je het vuur laag en kook je verder tot de kip gaar is. Ongeveer 10 tot 15 minuten.
  5. Stap 5 Om te controleren of de kip gaar is meet je de interne temperatuur. Dit doe je met een vleesthermometer. Deze moet 75 graden Celsius zijn en het sap moet helder zijn als je in de kip prikt.
  6. Stap 6 Haal de kip uit de pan en leg deze op een snijplank. Snijd de kip en serveer direct. Als je de kip niet direct gaat eten, bewaar hem dan ongesneden in de koelkast tot je klaar bent om te serveren.

Tip

Bewaar de gepocheerde kip tot 4 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Voeg een beetje pocheervocht toe om het extra sappig te houden.

Om de kip in te vriezen laat je deze afkoelen en uitlekken. Bewaar tot 3 maanden in een diepvriesbestendige luchtdichte bak of zak. Laat de kip volledig in de koelkast ontdooien voordat je hem bereidt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 165 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 26 september 2024

Tip

Bewaar de gepocheerde kip tot 4 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Voeg een beetje pocheervocht toe om het extra sappig te houden.

Om de kip in te vriezen laat je deze afkoelen en uitlekken. Bewaar tot 3 maanden in een diepvriesbestendige luchtdichte bak of zak. Laat de kip volledig in de koelkast ontdooien voordat je hem bereidt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 140 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 0.9 g
waarvan suikers 0.1 g
Vezels 0.1 g
Eiwitten 25.7 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account