Ingelegde Jalapeños

(Nog geen beoordelingen)

Verwen jezelf met deze heerlijk pittige ingemaakte jalapeños! Ze zijn fris, knapperig en een heerlijke aanvulling op een verscheidenheid aan gerechten. Of het nu gaat om je favoriete taco's, pizza's of salades, deze jalapeños zullen een pittige kick geven zonder het gerecht te overheersen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
1

Benodigdheden

  • Glazen pot

Bereiding

  1. Stap 1 Bereid je pepers voor: Draag eventueel handschoenen ter bescherming. Snijd de steeleinden van elke jalapeño af.
  2. Stap 2 Gebruik een kleine lepel om de zaadlijsten te verwijderen waar ze aan de binnenkant van de peper vastzitten. Schep of tik voorzichtig totdat de zaadlijsten en zaden eruit vallen. Snijd de jalapeños in dunne ringen met een mandoline of mes.
  3. Stap 3 Om de pittigheid van je jalapeños te testen, proef je een paar kleine hapjes van verschillende pepers. Als ze te pittig zijn, plaats dan de gesneden jalapeños in een kom en vul deze met koud water. Laat ze 30 minuten weken en giet ze daarna goed af.
  4. Stap 4 Giet de azijn, het water, de knoflook (indien gebruikt) en het zout in een glazen pot. Roer om alles te mengen.
  5. Stap 5 Voeg de jalapeños toe aan de pot, sluit het deksel stevig en schud de pot zachtjes. Het lijkt misschien alsof er niet genoeg vloeistof is, maar de jalapeños zinken na verloop van tijd.
  6. Stap 6 Koel minimaal 4 uur om volledig ingelegde pepers te krijgen. Schud de pepers tussendoor nogmaals om ze beter in de vloeistof te verdelen. De ingelegde jalapeños blijven tot 1 maand goed in de koelkast.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 52 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 24 september 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 19 kcal
Vetten 0.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 2.3 g
waarvan suikers 1.3 g
Vezels 0.9 g
Eiwitten 0.3 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account