Pittige Azaitische kerrierijst

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze pittige Aziatische rijst met veel kerrie serveer ik graag als bijgerecht bij mijn Aziatische gerechten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan of hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de rijst met de bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Kook de rijst liefst een geruime tijd van tevoren zodat de rijst is afgekoeld voor verdere verwerking.
  2. Stap 2 Verhit de boter in een grote koekenpan of hapjespan. Bak hierin de uisnippers glazig. Bak het kerriepoeder even mee tot het begint te geuren. Voeg de sambal toe en bak oven mee.
  3. Stap 3 Doe de afgekoelde rijst in de pan. Nu alles goed doorroeren. Laat de rijst licht bakken, regelmatig roeren. Maak de rijst op smaak met peper, zout en worcestersaus.
  4. Stap 4 Roer kort voor het opdienen een flinke lepel roomboter door de rijst. Dat maakt de rijst extra lekker.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik meer of minder sambal naar smaak.

Deze rijst is heerlijk bij Oosterse gerechten.

De kerrie-rijst wordt het lekkerste als de rijst goed is afgekoeld.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 727 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 23 september 2024

Tip

Gebruik meer of minder sambal naar smaak.

Deze rijst is heerlijk bij Oosterse gerechten.

De kerrie-rijst wordt het lekkerste als de rijst goed is afgekoeld.

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Vetrijk en vezelarm

Dit rijstgerecht is een smaakvol bijgerecht, maar door het gebruik van witte rijst bevat het minder vezels dan volkoren rijst. De hoeveelheid toegevoegd vet, afkomstig van zowel olie als een dubbele portie roomboter, maakt het calorierijk en verhoogt de inname van verzadigd vet. Ook kan het zoutgehalte wat hoger zijn door het bouillonblokje, sambal en worcestersaus. De ui en kerrie zijn positieve toevoegingen voor smaak en wat micronutriënten.

Energie 386 kcal
Vetten 16 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 55.2 g
waarvan suikers 2.1 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 5.5 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account