Deze pittige Aziatische rijst met veel kerrie serveer ik graag als bijgerecht bij mijn Aziatische gerechten.
Gebruik meer of minder sambal naar smaak.
Deze rijst is heerlijk bij Oosterse gerechten.
De kerrie-rijst wordt het lekkerste als de rijst goed is afgekoeld.
Gebruik meer of minder sambal naar smaak.
Deze rijst is heerlijk bij Oosterse gerechten.
De kerrie-rijst wordt het lekkerste als de rijst goed is afgekoeld.
Dit rijstgerecht is een smaakvol bijgerecht, maar door het gebruik van witte rijst bevat het minder vezels dan volkoren rijst. De hoeveelheid toegevoegd vet, afkomstig van zowel olie als een dubbele portie roomboter, maakt het calorierijk en verhoogt de inname van verzadigd vet. Ook kan het zoutgehalte wat hoger zijn door het bouillonblokje, sambal en worcestersaus. De ui en kerrie zijn positieve toevoegingen voor smaak en wat micronutriënten.
Energie | 386 kcal |
---|---|
Vetten | 16 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.1 g |
Koolhydraten | 55.2 g |
waarvan suikers | 2.1 g |
Vezels | 2.2 g |
Eiwitten | 5.5 g |
Zout | 1.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept