Kip Lazone

(Nog geen beoordelingen)

Kip Lazone is een eenvoudig te bereiden gerecht met een rijke Cajun-crèmesaus, afkomstig uit New Orleans. Het recept bestaat uit malse kipfilets die goudbruin zijn gebakken en gedrenkt in een kruidige, en romige saus.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Als je 2 grote kipfilets hebt, snijd ze dan in de lengte doormidden om 4 dunnere stukken te maken.
  2. Stap 2 Bestrooi beide zijden van elke kipfilet met knoflookpoeder, peper en zout.
  3. Stap 3 Bedek de kipfilets met bloem.
  4. Stap 4 Verhit de boter en olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip aan beide zijden gedurende 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  5. Stap 5 Roer de slagroom door de pan en schraap de bruine stukjes van de bodem zodat ze in de saus komen.
  6. Stap 6 Voeg de overgebleven kruiden toe en roer tot er een gladde saus ontstaat.
  7. Stap 7 Leg de kip terug in de pan en laat ongeveer 5 minuten koken totdat de kip gaar is en de saus iets dikker is. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout.
  8. Stap 8 Serveer met vers gehakte peterselie.

Tip

Als je kleine kipfilets gebruikt, laat ze dan heel, maar je moet ze misschien iets langer bakken.

De gerookte paprikapoeder is een belangrijk onderdeel van dit gerecht. Het geeft veel smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 126 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 22 september 2024

Tip

Als je kleine kipfilets gebruikt, laat ze dan heel, maar je moet ze misschien iets langer bakken.

De gerookte paprikapoeder is een belangrijk onderdeel van dit gerecht. Het geeft veel smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 430 kcal
Vetten 34 g
waarvan verzadigde vetzuren 18 g
Koolhydraten 5.4 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 26 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account