Pittige Aziatische komkommersalade

4 (2 beoordelingen)

De salade bestaat uit komkommer, wat reepjes paprika en in smalle reepjes gesneden rode peper. De salade moet wel een tijdje intrekken voor gebruik.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Schaal
  • (steel)pan

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de komkommerreepjes met de paprika, rode peper, sjalot en knoflook door elkaar.
  2. Stap 2 Verhit de azijn, water en suiker tot de suiker is opgelost en giet dit over de komkommersalade.
  3. Stap 3 Roer alles goed door elkaar en laat de salade op een koele plaats intrekken.

Tip

Lekker bij een Oosterse maaltijd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 147 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 14 september 2024

Tip

Lekker bij een Oosterse maaltijd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 48 kcal
Vetten 0.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 11.5 g
waarvan suikers 8.9 g
Vezels 1 g
Eiwitten 0.9 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
15 september 2024 om 16:34
3
Heerlijk Petra, ik had geen rode peper. Deze heb ik vervangen door een kneepje Chilisaus en wat sambal. En het poedersuiker voor agavesiroop.
Smakelijke Groetjes Lidy.
16 september 2024 om 10:01
Dank je wel Lidy voor de mooie foto en je reactie op mijn recept. Fijn te horen dat de komkommer in de smaak is gevallen. Wat ziet de salade er beter uit met de schil er nog omheen. Goed idee.
Lieve groet, Petra