Aardappel-preisoep

(Nog geen beoordelingen)

Deze romige aardappel-preisoep gaat goed samen met zuurdesembrood voor een heerlijke maaltijd. Het is de volgende dag zelfs nog lekkerder als je het opwarmt.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 15 min
Pinterest
Aardappel-preisoep
Prei, een lid van de ui-familie, wordt gewaardeerd om zijn milde, zoete smaak en wordt zowel rauw als gekookt gebruikt in een verscheidenheid aan culinaire gerechten wereldwijd.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en breng op smaak met peper en zout. Bak en roer tot de prei zacht is. Ongeveer 15 minuten.
  2. Stap 2 Meng maïzena door de bouillon en giet de bouillon in de pan. Voeg aardappelen toe en breng aan de kook.
  3. Stap 3 Roer de slagroom erdoor en verlaag het vuur en laat sudderen tot de aardappelen zacht zijn. Ongeveer 30 minuten. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 284 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 19 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 488 kcal
Vetten 45 g
waarvan verzadigde vetzuren 28 g
Koolhydraten 19 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 2 g
Eiwitten 4 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account