Perfect Gekookte Asperges

(Nog geen beoordelingen)

Asperges koken is een snelle en eenvoudige manier om van deze gezonde voorjaarsgroente te genieten. Door ze in slechts in een klein laagje water te koken, behouden ze hun heldergroene kleur en knapperige textuur. Een beetje boter, citroen en zout maken dit gerecht af voor een heerlijk en eenvoudig bijgerecht.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de harde onderkant van de asperges af.
  2. Stap 2 Voeg 2 tot 3 centimeter water toe aan een grote koekenpan en breng aan de kook.
  3. Stap 3 Voeg de asperges toe en kook tot ze net gaar en heldergroen zijn, ongeveer 3 tot 5 minuten afhankelijk van de dikte: 3 minuten voor heel dunne en 5 minuten voor heel dikke asperges.
  4. Stap 4 Haal van het vuur en giet af. Meng met de boter of olijfolie, citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Tip

Controleer op dikte: Dunne asperges hebben een kortere kooktijd nodig dan dikke, dus pas je kooktijd aan.

Rooster als alternatief: Als je een andere textuur wilt, kun je de asperges kort roosteren na het koken om ze knapperig te maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 93 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 6 september 2024

Tip

Controleer op dikte: Dunne asperges hebben een kortere kooktijd nodig dan dikke, dus pas je kooktijd aan.

Rooster als alternatief: Als je een andere textuur wilt, kun je de asperges kort roosteren na het koken om ze knapperig te maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 33 kcal
Vetten 1.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 4.2 g
waarvan suikers 1.9 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 2.3 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account