Potpourri

(Nog geen beoordelingen)

Mmm, dat is toch dat bloemig geurig en kleurrijk spul? Ja, maar ook een heerlijk en kleurrijk gerecht uit Hongarije, dat bovendien snel klaar is.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Wok
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Start met het koken van de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Stap 2 Bak de saucijs bruin en gaar in het vloeibare bakproduct.
  3. Stap 3 Verhit olie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook even aan.
  4. Stap 4 Voeg de 2 kleuren paprika en de champignons toe en bak de even mee.
  5. Stap 5 Voeg het gerookt paprikapoeder, de tomatenpuree en een kneep ketchup toe en bak even mee.
  6. Stap 6 Roer door en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  7. Stap 7 Verdeel de potpourri over 2 borden, leg er de rijst bij. Snij de saucijs in plakjes en drizzle er wat ketchup over. Bestrooi met peterselie en serveer meteen.

Tip

Voeg mild paprikapoeder toe als je niet van de gerookte variant houdt.

Je kunt ook vega saucijs gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 138 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 27 augustus 2024

Tip

Voeg mild paprikapoeder toe als je niet van de gerookte variant houdt.

Je kunt ook vega saucijs gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 638 kcal
Vetten 33.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.2 g
Koolhydraten 65.3 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 4.8 g
Eiwitten 20.3 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account