Eenvoudige Macaroni and Cheese

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor "mac and cheese" is snel, gemakkelijk en ook nog eens verrukkelijk! Ideaal voor een doordeweekse maaltijd of wanneer je snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min
Mac and Cheese
Wist je dat macaroni and cheese al sinds de 14e eeuw bestaat, te vinden in een middeleeuws Engels kookboek genaamd "Forme of Cury"?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de macaroni in het kokende en roer af en toe. Kook tot het gaar is maar nog stevig bij het bijten. Ongeveer 8 minuten.
  2. Stap 2 Smelt tegelijkertijd boter in een steelpan op middelhoog vuur.
  3. Stap 3 Voeg bloem, peper en zout toe en roer tot het 1 glad geheel is. Ongeveer 5 minuten.
  4. Stap 4 Giet langzaam de melk erbij, terwijl je continu roert. Breng langzaam aan de kook en blijf roeren. Ongeveer 5 minuten. Zorg ervoor dat de melk niet aanbrandt.
  5. Stap 5 Voeg Cheddar kaas toe en roer tot het gesmolten is, 2 tot 4 minuten.
  6. Stap 6 Giet de macaroni af en meng deze in de kaassaus tot alles goed bedekt is.
  7. Stap 7 Serveer warm en eet smakelijk!

Tip

Ben jij ook zo dol op kaas? Je kunt gemakkelijk extra kaas toevoegen zonder het recept te verpesten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 295 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 16 februari 2024

Tip

Ben jij ook zo dol op kaas? Je kunt gemakkelijk extra kaas toevoegen zonder het recept te verpesten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 630 kcal
Vetten 34 g
waarvan verzadigde vetzuren 21 g
Koolhydraten 55 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 2 g
Eiwitten 27 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account