Camping Gemak 2. Linguine met romige basilicum courgette saus

(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk en snel gerecht. Ideaal op de camping, maar ook thuis achter het fornuis om na een drukke werkdag te maken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok
  • Pan
  • Mes
  • Snijplank
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Verhit de olie en bak de blokjes courgette met de Italiaanse kruiden en de helft van de knoflook enkele minuten.
  2. Stap 2 Neem circa 0,30 deel van de courgette uit de pan. Voeg 10 blaadjes basilicum en de 60 ml kookroom toe. Maak een romige saus met de staafmixer. Breng de saus op smaak met peper. Zet apart.
  3. Stap 3 Zet water op met het stukje bouillonblokje voor de linguine.
  4. Stap 4 Voeg ondertussen de ui, de rest van de knoflook en de hamreepjes toe en laat dat even bakken.
  5. Stap 5 Voeg de in vieren gesneden cherrytomaatjes toe en bak even mee.
  6. Stap 6 Kook ondertussen de linguine volgens de bereidingswijze in 4 minuten gaar en giet af
  7. Stap 7 Werk de courgette basilicum saus door de groente in de pan en breng op smaak met peper en citroensap.
  8. Stap 8 Serveer de groente saus op de linguine. Garneer met wat extra blaadjes basilicum en geniet.

Tip

Voeg gerust meer verse basilicum toe voor een sterkere smaak.

Linguine heeft slechts een kooktijd van 4 minuten, maar je kunt natuurlijk ook spaghetti gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 133 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 18 augustus 2024

Tip

Voeg gerust meer verse basilicum toe voor een sterkere smaak.

Linguine heeft slechts een kooktijd van 4 minuten, maar je kunt natuurlijk ook spaghetti gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 485 kcal
Vetten 17.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.6 g
Koolhydraten 59.9 g
waarvan suikers 9.5 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 22.1 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account