Spaghetti aglio e olio met warm gerookte zalm en rode peper

(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk gerecht voor warme dagen. De warm gerookte zalm is kant-en-klaar gekocht. Alleen spaghetti koken, rode peper en knoflook zachtjes bakken, zalm even mee warmen en klaar ben je.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de spaghetti beetgaar in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin op een lage warmtebron de knoflook en de rode peper zacht.
  3. Stap 3 Voeg na een paar minuten de warm gerookte zalm en het citroensap hieraan toe en laat dit op een hele lage warmtebron warm worden.
  4. Stap 4 Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet. Doe de spaghetti weer terug in de pan.
  5. Stap 5 Meng het zalmmengsel en de gehakte peterselie door spaghetti.
  6. Stap 6 Maak de spaghetti op smaak met een paar druppels tabasco en wat vers gemalen zwarte peper.

Tip

Lekker met een gemengde salade.

Dit kan ook gemaakt worden met stukjes verse zalmfilet (moet iets langer verwarmd worden), of stukjes gewone gerookte zalm.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 229 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 15 augustus 2024

Tip

Lekker met een gemengde salade.

Dit kan ook gemaakt worden met stukjes verse zalmfilet (moet iets langer verwarmd worden), of stukjes gewone gerookte zalm.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 742 kcal
Vetten 26.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.9 g
Koolhydraten 97.4 g
waarvan suikers 4.6 g
Vezels 4.8 g
Eiwitten 28.5 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account