Ik had nog wat wortels te verwerken en wilde dat eens op een geheel andere wijze doen. Niet glaceren , maar met ui, ketjap en agavesiroop. Simpel en erg lekker.
Voeg eventueel een scheutje sojasaus toe.
Voeg eventueel een scheutje sojasaus toe.
Dit recept met wortelen als hoofdingrediënt biedt een goede portie groenten, wat positief is voor de vezels en vitamines. De bereidingswijze, stoven, is ook een gezonde keuze. Echter, de toevoeging van zowel ketjap als agavesiroop of honing maakt het gerecht relatief suikerrijk voor een groentebijgerecht. Hoewel het een smakelijke variatie is, kan het minderen van de zoetstoffen de gezondheidswaarde verder verhogen.
Energie | 213 kcal |
---|---|
Vetten | 7.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 35.3 g |
waarvan suikers | 25.5 g |
Vezels | 4.5 g |
Eiwitten | 2.8 g |
Zout | 2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept