Wortel heerlijk anders

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ik had nog wat wortels te verwerken en wilde dat eens op een geheel andere wijze doen. Niet glaceren , maar met ui, ketjap en agavesiroop. Simpel en erg lekker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie, voeg de ui toe en fruit enkele minuten..
  2. Stap 2 Voeg de plakjes wortel toe en bak even mee.
  3. Stap 3 Voeg ketjap, agavesiroop of honing toe en blus met water.
  4. Stap 4 Leg het deksel op de pan en stoof in circa 15 minuten beetgaar.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voeg eventueel een scheutje sojasaus toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 1994 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 14 augustus 2024

Tip

Voeg eventueel een scheutje sojasaus toe.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Smakelijk maar suikerrijk

Dit recept met wortelen als hoofdingrediënt biedt een goede portie groenten, wat positief is voor de vezels en vitamines. De bereidingswijze, stoven, is ook een gezonde keuze. Echter, de toevoeging van zowel ketjap als agavesiroop of honing maakt het gerecht relatief suikerrijk voor een groentebijgerecht. Hoewel het een smakelijke variatie is, kan het minderen van de zoetstoffen de gezondheidswaarde verder verhogen.

Energie 213 kcal
Vetten 7.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 35.3 g
waarvan suikers 25.5 g
Vezels 4.5 g
Eiwitten 2.8 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account