Orzo met Rijst

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept is voor een heerlijk vullend bijgerecht van orzo met rijst. Geweldig bij bijvoorbeeld kip. Het is heel simpel en hier thuis een echte favoriet.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    30 min
Orzo met Rijst
Orzo, ook bekend als risoni, is een pastasoort die qua vorm lijkt op een grote rijstkorrel en is populair in de Italiaanse en Griekse keuken.

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en bak tot deze goudbruin is.
  2. Stap 2 Voeg vervolgens de rijst, bouillon, en water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan doen en verlaag het vuur weer naar middelhoog.
  3. Stap 3 Laat ongeveer 20 tot 25 minuten sudderen of totdat al het water is opgenomen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 211 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 13 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 192 kcal
Vetten 5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 32 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account