Dit tomatensoep recept is eenvoudig, snel en perfect om te maken wanneer tomaten rijp zijn in tuinen en op boerenmarkten, voor een heerlijke zomerse traktatie.
Deze tomatensoep heeft een redelijk goede gezondheidsscore dankzij de basis van verse tomaten, bouillon, knoflook en ui. Deze ingrediënten leveren vitamines, mineralen en antioxidanten. Het gebruik van boter en bloem voor de roux, samen met de toegevoegde suiker en zout, vermindert echter de totale gezondheidswinst enigszins. De hoeveelheid suiker en zout kan naar smaak aangepast worden, wat de score kan beïnvloeden.
Energie | 80 kcal |
---|---|
Vetten | 4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3 g |
Koolhydraten | 9 g |
waarvan suikers | 5 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 2 g |
Zout | 1.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept