Verse Zelfgemaakte Tomatensoep

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit tomatensoep recept is eenvoudig, snel en perfect om te maken wanneer tomaten rijp zijn in tuinen en op boerenmarkten, voor een heerlijke zomerse traktatie.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    35 min
Pinterest
Verse Zelfgemaakte Tomatensoep
Tomatensoep, een klassieker in vele culturen, werd pas populair na de acceptatie van de tomaat in de Europese en Amerikaanse keukens in de 19e eeuw, en staat nu symbool voor comfortfood over de hele wereld.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Verzamel en snijd alle ingrediënten.
  2. Stap 2 Meng de tomaten, bouillon, knoflookteentjes en een grote plak ui in een soeppan en zet het op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken om de smaken te laten vrijkomen.
  3. Stap 3 Haal van het vuur en haal het mengsel door een passeerzeef in een grote kom of pan. Gooi alles wat achterblijft in de roerzeef weg. Als je geen passeerzeef hebt kun je ook een staafmixer of blender gebruiken.
  4. Stap 4 Smelt boter op middelhoog vuur in de nu lege soeppan. Roer er bloem door om een roux te maken door het te bakken en constant te kloppen, totdat het mengsel middelbruin wordt.
  5. Stap 5 Klop geleidelijk een beetje van het tomatenmengsel erdoor om klontjes te voorkomen, roer vervolgens de rest erdoor.
  6. Stap 6 Breng op smaak met suiker en zout.
  7. Stap 7 Serveer heet en genieten maar!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 744 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 13 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 80 kcal
Vetten 4 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 9 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 2 g
Eiwitten 2 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account