Pasta Pesto Caprese Salade

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze pasta Caprese salade met pasta, pesto, kerstomaten, verse mozzarella balletjes en verse basilicum is een heerlijke twist op de traditionele Italiaanse salade.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Pan om te koken
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Kook de pasta tot ze gaar maar stevig zijn, ongeveer 8 minuten. Giet af.
  2. Stap 2 Meng pesto, olijfolie, zout, knoflookpoeder en peper in een kom. Voeg de pasta toe. Schep goed om.
  3. Stap 3 Voeg als laatste de tomaten, mozzarella en verse basilicum toe. Eet smakelijk!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 767 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 9 augustus 2024

Voedingswaarden

Per portie
5 / 10
Matig gezond

Deze pastasalade scoort gemiddeld op gezondheid. Hoewel het verse ingrediënten zoals tomaat en basilicum bevat en olijfolie gezonde vetten levert, komt een relatief groot deel van de calorieën per portie uit vet, afkomstig van de pesto, olijfolie en mozzarella. De hoeveelheid groenten is ook vrij laag en de pasta is waarschijnlijk van witte bloem, wat minder vezels biedt dan volkoren pasta. Om de score te verbeteren, zou men meer groenten kunnen toevoegen, volkoren pasta gebruiken en de hoeveelheid vetrijke ingrediënten eventueel wat matigen.

Energie 169 kcal
Vetten 8 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account