Deze komkommersalade maakte mijn moeder vroeger. Wij vinden deze salade nog altijd lekker en zo af en toe wordt de salade weer gemaakt. De salade is grof geraspt en aangemaakt met alleen azijn, peper, zout en suiker of honing. Bij deze salade komt er geen olie aan te pas.
Laat de geraspte komkommer eerst plm. 30 minuten uitlekken in een vergiet anders wordt de salade te nat.
In plaats van sjalot-snippers kun je ook gesnipperde ui of lente-uitjes in de salade doen.
In plaats van peterselie is gehakte dille ook erg lekker.
Ik at dit als kind bij mijn ouders met gebakken aardappels en een gebakken eitje.
Laat de geraspte komkommer eerst plm. 30 minuten uitlekken in een vergiet anders wordt de salade te nat.
In plaats van sjalot-snippers kun je ook gesnipperde ui of lente-uitjes in de salade doen.
In plaats van peterselie is gehakte dille ook erg lekker.
Ik at dit als kind bij mijn ouders met gebakken aardappels en een gebakken eitje.
Deze komkommersalade is een frisse en lichte keuze dankzij de komkommer, sjalot en peterselie, die zorgen voor hydratatie en wat vitamines. Het is goed dat er geen olie in zit, waardoor de salade weinig calorieën bevat. Het belangrijkste minpunt is de eetlepel suiker of honing per twee porties. Deze toegevoegde suikers zijn niet nodig en maken de salade minder gezond dan hij zou kunnen zijn. Zonder suiker zou de score hoger uitvallen.
Energie | 65 kcal |
---|---|
Vetten | 0.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 16.4 g |
waarvan suikers | 11.4 g |
Vezels | 1.3 g |
Eiwitten | 1.4 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept