Deze komkommersalade maakte mijn moeder vroeger. Wij vinden deze salade nog altijd lekker en zo af en toe wordt de salade weer gemaakt. De salade is grof geraspt en aangemaakt met alleen azijn, peper, zout en suiker of honing. Bij deze salade komt er geen olie aan te pas.
Laat de geraspte komkommer eerst plm. 30 minuten uitlekken in een vergiet anders wordt de salade te nat.
In plaats van sjalot-snippers kun je ook gesnipperde ui of lente-uitjes in de salade doen.
In plaats van peterselie is gehakte dille ook erg lekker.
Ik at dit als kind bij mijn ouders met gebakken aardappels en een gebakken eitje.
Laat de geraspte komkommer eerst plm. 30 minuten uitlekken in een vergiet anders wordt de salade te nat.
In plaats van sjalot-snippers kun je ook gesnipperde ui of lente-uitjes in de salade doen.
In plaats van peterselie is gehakte dille ook erg lekker.
Ik at dit als kind bij mijn ouders met gebakken aardappels en een gebakken eitje.
Energie | 65 kcal |
---|---|
Vetten | 0.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 16.4 g |
waarvan suikers | 11.4 g |
Vezels | 1.3 g |
Eiwitten | 1.4 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept