Tzatziki met dille uit eigen keuken

(Nog geen beoordelingen)

Deze tzatziki is gemaakt van uitgelekte Griekse yoghurt, met geraspte komkommer, knoflook, wat citroensap en olijfolie en verse gehakte dille. Heerlijk.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Rasp
  • 2 zeven
  • Schaal

Bereiding

  1. Stap 1 Laat de komkommer en de yoghurt (afzonderlijk) een tijdje goed uitlekken in een zeef.
  2. Stap 2 Meng de goed uitgelekte yoghurt met de goed uitgelekte komkommer, gehakte knoflook, wat peper, zout, citroensap en olijfolie.
  3. Stap 3 Roer de gehakte dille door de tzatziki.
  4. Stap 4 Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
  5. Stap 5 Garneer met een takje dille,

Tip

De tzatziki is een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Lekker bij vlees en bij de borrel om te dippen.

In plaats van dille is fijngesneden peterselie ook lekker in deze tzatziki.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 146 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 29 juli 2024

Tip

De tzatziki is een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Lekker bij vlees en bij de borrel om te dippen.

In plaats van dille is fijngesneden peterselie ook lekker in deze tzatziki.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 134 kcal
Vetten 8.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 5.4 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 9.3 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account