Het lijkt een beetje vreemd een stoof met shoarma, maar wie niet waagt, die niet wint en soms moet je gewoon iets proberen, om te ontdekken, dat het verrassend lekker smaakt, zonder dat de shoarma overheerst.
Dit gerecht is ook lekker met runderreepjes of kipfilet.
Geen shoarmakruiden? Maak ze zelf. Deze hoeveelheid is voldoende om enkele keren te gebruiken
3 tl komijn - 0,5 tl zout - 2 tl knoflook -2 tl paprikapoeder - 1 tl gemberpoeder- 1 tl kerriepoeder
1 tl korianderpoeder – 1 tl kurkuma – 1 tl nootmuskaat – 1 1l piment – 1 tl witte peper. Alles mengen, in een schoon potje en klaar.
Snij de groente fijner, als je dat lekkerder vindt.
Dit gerecht is ook lekker met runderreepjes of kipfilet.
Geen shoarmakruiden? Maak ze zelf. Deze hoeveelheid is voldoende om enkele keren te gebruiken
3 tl komijn - 0,5 tl zout - 2 tl knoflook -2 tl paprikapoeder - 1 tl gemberpoeder- 1 tl kerriepoeder
1 tl korianderpoeder – 1 tl kurkuma – 1 tl nootmuskaat – 1 1l piment – 1 tl witte peper. Alles mengen, in een schoon potje en klaar.
Snij de groente fijner, als je dat lekkerder vindt.
Dit gerecht krijgt een 7. Het is een goede keuze vanwege de vele groenten zoals courgette, paprika en ui, die zorgen voor vitamines en vezels. Ook het magere, ongepaneerde varkensvlees en de olijfolie zijn pluspunten. Zelf shoarmakruiden maken is een slimme tip om minder zout te gebruiken. Een aandachtspuntje is de tomato frito; deze kan suiker en zout bevatten. Kies daarnaast bij voorkeur voor volkoren rijst of pasta voor een nog gezondere maaltijd.
Energie | 678 kcal |
---|---|
Vetten | 24.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.5 g |
Koolhydraten | 82.6 g |
waarvan suikers | 10.2 g |
Vezels | 5.9 g |
Eiwitten | 32.2 g |
Zout | 2.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept