Yaprak sarma is een heerlijk Turks gerecht van gevulde druivenbladeren. De vulling van rijst, tomaten, ui en kruiden geeft een smakelijke vegetarische maaltijd. Geserveerd met een zelfgemaakte tomatensaus. Perfect als voorgerecht of lichte lunch.
Serveer de yaprak sarma koud met wat extra olijfolie en citroensap erover.
Maak een lekkere tomatensaus om erover te gieten voor extra smaak.
Serveer de yaprak sarma koud met wat extra olijfolie en citroensap erover.
Maak een lekkere tomatensaus om erover te gieten voor extra smaak.
Yaprak Sarma is een smaakvol gerecht rijk aan groenten zoals tomaat en ui, en bevat gezonde vetten uit olijfolie. Pluspunten zijn de verse kruiden en de plantaardige basis. De hoeveelheid witte rijst en de royale hoeveelheid olijfolie maken het echter calorierijk, en ook de zoutinname is een aandachtspunt. Het is een gerecht om met mate van te genieten, lettend op de portiegrootte.
Energie | 436 kcal |
---|---|
Vetten | 29.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4 g |
Koolhydraten | 43.4 g |
waarvan suikers | 9.5 g |
Vezels | 11.9 g |
Eiwitten | 7.5 g |
Zout | 2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept