Deze klassieke Franse aspergesoep is eenvoudig te maken en perfect voor het aspergeseizoen. De romige soep wordt gemaakt met verse groene asperges, ui, boter en bouillon, afgemaakt met crème fraîche of slagroom voor een zijdezachte textuur.
De soep kan tot 2 dagen bewaard worden in de koelkast.
Maak je de soep voor later? Voeg dan de boter en citroensap toe op het moment dat je de soep gaat opwarmen.
De soep kan tot 2 dagen bewaard worden in de koelkast.
Maak je de soep voor later? Voeg dan de boter en citroensap toe op het moment dat je de soep gaat opwarmen.
Deze aspergesoep krijgt een 6. Hij is rijk aan gezonde asperges, vol vitaminen en vezels. De score wordt echter gedrukt door de ruime hoeveelheid boter en room, die veel verzadigd vet toevoegen. Ook kan de kippenbouillon, afhankelijk van het type, de zoutinname verhogen. Een voedzame soep dankzij de groenten, maar geniet met mate vanwege de vetten en het mogelijke zout.
Energie | 236 kcal |
---|---|
Vetten | 20.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 12.3 g |
Koolhydraten | 11.4 g |
waarvan suikers | 4.2 g |
Vezels | 3.8 g |
Eiwitten | 7.2 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept