Crème d'asperges (Aspergesoep)

(Nog geen beoordelingen)

Deze klassieke Franse aspergesoep is eenvoudig te maken en perfect voor het aspergeseizoen. De romige soep wordt gemaakt met verse groene asperges, ui, boter en bouillon, afgemaakt met crème fraîche of slagroom voor een zijdezachte textuur.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de toppen van 12 asperges, ongeveer 4 cm vanaf de top. Halveer de toppen in de lengte als ze dik zijn en zet apart voor garnering.
  2. Stap 2 Snijd de stelen en de rest van de asperges in stukjes van 1 cm.
  3. Stap 3 Fruit de ui in 2 eetlepels boter in een grote pan op middelhoog vuur tot zacht.
  4. Stap 4 Voeg de aspergestukjes toe met peper en zout naar smaak en bak al roerend voor 5 minuutjes.
  5. Stap 5 Voeg 1250 ml bouillon toe en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de asperges heel zacht zijn.
  6. Stap 6 Kook intussen de bewaarde aspergepunten 3-4 minuten in kokend water met zout tot ze net gaar zijn. Giet af.
  7. Stap 7 Pureer de soep in porties in een blender tot glad. Doe terug in de pan.
  8. Stap 8 Roer de crème fraîche erdoor en voeg eventueel extra bouillon toe om de gewenste dikte te krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Stap 9 Breng de soep aan de kook en klop de rest van de boter erdoor.
  10. Stap 10 Voeg citroensap toe en garneer met de aspergepunten.

Tip

De soep kan tot 2 dagen bewaard worden in de koelkast.

Maak je de soep voor later? Voeg dan de boter en citroensap toe op het moment dat je de soep gaat opwarmen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 175 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 15 juli 2024

Tip

De soep kan tot 2 dagen bewaard worden in de koelkast.

Maak je de soep voor later? Voeg dan de boter en citroensap toe op het moment dat je de soep gaat opwarmen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 236 kcal
Vetten 20.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.3 g
Koolhydraten 11.4 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 3.8 g
Eiwitten 7.2 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account