Gehaktballetjes in een kruidige saus

(Nog geen beoordelingen)

Gehakt met diverse kruiden op smaak gebracht. Een saus met ui, knoflook, kruidige tomatenpuree, 2 soorten paprika, tomato frito, augurk en kappertjes.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE BALLETJES
  2. VOOR DE KRUIDIGE SAUS

Bereiding

  1. Stap 1 Meng alle ingrediënten goed door het gekozen gehakt. Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van.
  2. Stap 2 Verwarm 1 ruime eetlepel vloeibaar bakproduct in de wok en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan. Ze garen straks verder in de saus.
  3. Stap 3 Fruit de ui en de knoflook in het aanhangende vet. Voeg vervolgens de paprika reepjes toe en bak ze enkele minuten mee.
  4. Stap 4 Voeg 2 volle eetlepels tomatenpuree toe, verkruimel er het halve bouillonblokje boven en bak even mee (zie foto).
  5. Stap 5 Voeg de tomato frito toe, roer door en voeg dan de stukjes augurk en kappertjes toe. Breng de saus op smaak met gemalen zwarte peper en worcestershire saus. Laat even pruttelen.
  6. Stap 6 Voeg dan de balletjes bij de saus en laat ze in enkele minuten garen in de saus. Serveer met witte rijst.

Tip

Lekker met wat komkommer salade.

Garneer eventueel met wat gesnipperde bladpeterselie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 582 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 14 juli 2024

Tip

Lekker met wat komkommer salade.

Garneer eventueel met wat gesnipperde bladpeterselie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 354 kcal
Vetten 15.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 38.2 g
waarvan suikers 18.7 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 16.4 g
Zout 3.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account