Gehaktballen in een pittige paprikaroomsaus

(Nog geen beoordelingen)

Middelgrote gehaktballen, lekkere gekruid in een pittige romige paprikasaus.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Gehaktballen
  2. Paprikasaus

Benodigdheden

  • Hapjespan of grote koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kneed het gehakt goed door met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder, cayenne, losgeklopt ei, paneermeel en peterselie. Maak hiervan middelgrote ballen.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin. Haal het gehakt uit de pan en zet apart.
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet de uien glazig. Voeg de reepjes paprika hieraan toe en bak deze al omscheppend even mee.
  4. Stap 4 Voeg de tomatenpuree eraan toe en bak dit ook even mee. Blus af met de witte wijn en laat de wijn een beetje inkoken.
  5. Stap 5 Doe dan de tomatenblokjes, het laurierblaadje, oregano, paprikapoeder(s), chilivlokken, suiker en crème fraîche erbij. Roer alles goed door.
  6. Stap 6 Doe de gehaktballen in de saus en laat de gehaktballen in de saus nog plm. 15 minuten zachtjes garen.
  7. Stap 7 Dien de gehaktballen op in de saus met wat gehakte peterselie,

Tip

Pas op met de chilivlokken. De saus kan al snel te pittig worden.

Wij hebben dit gegeten met pasta met gebakken champignons.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 601 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 10 juli 2024

Tip

Pas op met de chilivlokken. De saus kan al snel te pittig worden.

Wij hebben dit gegeten met pasta met gebakken champignons.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 735 kcal
Vetten 53.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 20.3 g
Koolhydraten 16.1 g
waarvan suikers 6.7 g
Vezels 3.5 g
Eiwitten 35.1 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account