Kruisbessenjam met perzikenlikeur

(Nog geen beoordelingen)

Tijdens onze vakantie zag ik op een boerenmarkt heerlijke kleine kruisbessen en lekker zoet. Omdat kruisbessen niet zo'n uitgesproken smaak hebben heb ik er perzikenlikeur aan toegevoegd. Dit recept is voor 6 potjes jam. Een portie is 15 gram.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Pan
  • Houten lepel
  • Jampotjes
  • Weegschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Vul de jampotjes en de deksels met kokend water en laat ze zo even staan. Zet de potjes op hun kop en laat ze goed uitlekken.
  2. Stap 2 Weeg de pan waarin de jam wordt gemaakt. Doe de kruisbessen en de likeur in de pan en weeg nogmaals.
  3. Stap 3 Doe de helft van het gewicht van de inhoud aan geleisuiker bij de kruisbessen.
  4. Stap 4 Roer alles goed door elkaar en laat de kruisbessen met likeur en suiker een paar uurtjes of nacht staan.
  5. Stap 5 Breng de kruisbessen aan de kook en laat de kruisbessen onder af en toe roeren goed geleren.
  6. Stap 6 Om te kijken of de jam al goed gelegeerd is doe je de proef door een druppel van de jam op een koud schoteltje te doen. Zie je dat de jam niet meer uitvloeit dan kun je de potjes vullen.
  7. Stap 7 Vul de potjes tot aan de rand. Draai het deksel erop en zet de potjes plm. 2 minuten op hun kop. De jampotjes kunnen nu weer omgedraaid worden. Laat ze goed afkoelen en geniet ervan.

Tip

In plaats van likeur kun je ook perzikensap eraan toevoegen.

Een uitgeperste citroen is ook lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 36 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 juli 2024

Tip

In plaats van likeur kun je ook perzikensap eraan toevoegen.

Een uitgeperste citroen is ook lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 26 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 6.2 g
waarvan suikers 5.2 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account