Romige zalm met citroen en dille

(Nog geen beoordelingen)

Dit romige citroen-dille zalmrecept is perfect voor drukke doordeweekse avonden. In minder dan 30 minuten heb je een heerlijke, smaakvolle maaltijd op tafel.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min
Romige zalm met citroen en dille
Romige zalm met citroen en dille is een elegant gerecht waarbij sappige zalmfilets worden geserveerd in een rijke saus van room, verse dille en een vleugje citroen, perfect voor een verfijnde maaltijd.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Snipper de sjalot en hak 2 teentjes knoflook fijn. Rasp de schil van de citroen fijn (ongeveer 1 eetlepel). Halveer de citroen en snijd 4 dunne plakjes van de ene helft. Zet de plakjes opzij voor garnering. Pers de resterende citroenhelft uit (ongeveer 3 eetlepels). Pluk de blaadjes van de verse dille takjes en hak ze fijn tot je 2 eetlepels hebt.
  2. Stap 2 Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Breng het geheel op smaak met 1 theelepel zout en 0,25 theelepel zwarte peper.
  3. Stap 3 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm met de huidkant naar beneden tot de onderkant goudbruin is. Ongeveer 4 minuten. Draai om en bak nog eens 2-4 minuten totdat de zalm de gewenste gaarheid heeft bereikt. Haal de zalm uit de pan.
  4. Stap 4 Verlaag het vuur, voeg de ongezouten boter toe en laat het smelten. Voeg de sjalot, knoflook en het resterende peper en zout toe. Bak tot de sjalotjes zacht zijn. Voeg de bloem toe en bak al roerend nog een minuutje langer.
  5. Stap 5 Klop de melk, slagroom en bouillon door het mengsel tot alles goed gemengd is. Breng aan de kook tot de saus genoeg is ingedikt. Ongeveer een minuutje. Voeg de citroenrasp, het citroensap en de dille toe. Leg de zalm terug in de pan en verwarm een minuutje, totdat alles goed gemengd is. Garneer met schijfjes citroen en direct serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 272 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 14 juni 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 546 kcal
Vetten 39 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.5 g
Koolhydraten 10.4 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 1.3 g
Eiwitten 37.7 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account