Dit romige citroen-dille zalmrecept is perfect voor drukke doordeweekse avonden. In minder dan 30 minuten heb je een heerlijke, smaakvolle maaltijd op tafel.
Dit gerecht krijgt een score van 5. De basis van zalm is erg gezond vanwege de omega-3 vetzuren, en de toevoeging van verse kruiden en citroen is positief. Echter, de saus is bereid met boter, volle melk én slagroom, wat resulteert in een hoog gehalte aan verzadigd vet en veel calorieën. Bovendien is de hoeveelheid toegevoegd zout (anderhalve theelepel) aanzienlijk voor vier porties. Deze factoren maken het gerecht, ondanks de gezonde zalm, een minder verantwoorde keuze voor regelmatige consumptie.
Energie | 546 kcal |
---|---|
Vetten | 39 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 13.5 g |
Koolhydraten | 10.4 g |
waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 1.3 g |
Eiwitten | 37.7 g |
Zout | 1.8 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept