Bananenyoghurt met koffiefudge en walnoten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een heel simpel te maken dessert.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Snij 1 van de bananen in plakjes en prak de andere tot moes
  2. Stap 2 Meng de plakjes en de bananenmoes door de yoghurt en vul hiermee vier glazen
  3. Stap 3 Meng de oploskoffie goed met de suiker
  4. Stap 4 Verdeel de suiker met de oploskoffie gelijkmatig over de vier glazen bananenyoghurt
  5. Stap 5 Dek de glazen af met plasticfolie en zet ze in de koelkast. Na een uur of drie zul je zien dat de koffiesuiker een dikke zoete koffiefudgesaus geworden is
  6. Stap 6 Hak de walnoten grof en rooster ze heel even in een droge koekenpan
  7. Stap 7 Vlak voor het serveren strooi je de gehakte walnoten over de bananenyoghurt met koffiefudge
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Heb je geen dessertglazen? In grote wijnglazen is dit ook een erg mooi dessert.

Heb je oploskoffie in de vorm van korrels? Stamp het fijn in een vijzel.

Meng ook eens een theelepel poederkoffie met een theelepel cacaopoeder. Experimenteer met verschillende smaken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 319 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 9 juni 2024

Tip

Heb je geen dessertglazen? In grote wijnglazen is dit ook een erg mooi dessert.

Heb je oploskoffie in de vorm van korrels? Stamp het fijn in een vijzel.

Meng ook eens een theelepel poederkoffie met een theelepel cacaopoeder. Experimenteer met verschillende smaken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 363 kcal
Vetten 14.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 47.5 g
waarvan suikers 37.5 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 14.2 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account