Loco Moco

5 (1 beoordeling)

Twee soorten gehakt brengen we extra op smaak met kruiden die we lekker vinden en vormen 2 royale hamburgers. Samen met rijst, groente een eitje en runder of vleesjus ontstaat deze heerlijke Loco Moco.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min
Loco Moco

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Vergiet
  • Pannen

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de 2 soorten gehakt in een kom met alle kruiden naar smaak en vorm er 2 hamburgers van.
  2. Stap 2 Bak de hamburgers bruin en gaar in olie of vloeibaar bakproduct.
  3. Stap 3 Blancheer de stukjes peen, paprika en bleekselderij 2 minuten, giet af, maar vang het kookvocht op. Dit kookvocht heeft veel smaak en kun je fijn gebruiken om je rijst in te koken.
  4. Stap 4 Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking in het blancheervocht gaar (eventueel wat extra water toevoegen).
  5. Stap 5 Maak de jus en bak 2 spiegeleitjes.
  6. Stap 6 Meng de gesneden geblancheerde groentjes door de gare rijst en verdeel de rijst over 2 borden. Leg er de hamburgers bovenop. Daarop het eitje en overgiet het met de jus en smullen maar.

Tip

Ik bewaarde het kookwater van de asperges en de jus van de gebakken varkenshaas (met het oog op dit gerecht) Beetje bouillon, kruiden en met wat maizena tot een smakelijke jus gecreëerd. Uiteraard kun je ook jus uit een pakje maken .

Loco moco is een gerecht uit de Hawaiiaanse keuken. Er bestaan talloze recepten maar standaard bestaat het gerecht uit witte rijst met daarop vlees en daarop een gebakken ei en dat alles overgoten met saus.

De inwoners van Hawaii eten dit gerecht als ontbijt. Ik heb het als avondeten klaargemaakt en wat extra aan groente aan de rijst toegevoegd om er een gezondere en kleurrijker geheel van te maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 341 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 8 juni 2024

Tip

Ik bewaarde het kookwater van de asperges en de jus van de gebakken varkenshaas (met het oog op dit gerecht) Beetje bouillon, kruiden en met wat maizena tot een smakelijke jus gecreëerd. Uiteraard kun je ook jus uit een pakje maken .

Loco moco is een gerecht uit de Hawaiiaanse keuken. Er bestaan talloze recepten maar standaard bestaat het gerecht uit witte rijst met daarop vlees en daarop een gebakken ei en dat alles overgoten met saus.

De inwoners van Hawaii eten dit gerecht als ontbijt. Ik heb het als avondeten klaargemaakt en wat extra aan groente aan de rijst toegevoegd om er een gezondere en kleurrijker geheel van te maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 501 kcal
Vetten 19.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.4 g
Koolhydraten 56.8 g
waarvan suikers 2.4 g
Vezels 3 g
Eiwitten 23.5 g
Zout 2.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
11 juni 2024 om 07:48
Dankjewel Freek voor jouw beoordeling voor het recept Loco Moco.
Groetjes Lidy