Linguine met romige makreel

(Nog geen beoordelingen)

Een heel snel en eenvoudig recept, tenminste als je liefhebber van gerookte makreel en pasta bent.

  • Voorbereiding
    7 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    17 min
Pinterest
Linguine met romige makreel
Makreel is een vette vis rijk aan omega-3 vetzuren en vitamine D, bekend om zijn sterke smaak en vaak gerookt of gegrild gegeten.

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan om de pasta te koken
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de linguine in water met een snufje zout of 1/4 bouillonblokje met minder zout volgens de bereidingswijze op de verpakking . Giet af en vang wat kookvocht op.
  2. Stap 2 Smelt ondertussen de crème fraîche in een pan.
  3. Stap 3 Voeg de in stukjes geplukte makreel toe en roer goed door. Voeg wat kookvocht van de linguine toe, zodat er een mooie saus ontstaat.
  4. Stap 4 Breng op smaak met gemalen peper en citroensap.
  5. Stap 5 Serveer de linguine op voor verwarmde borden, verdeel er de inhoud van de pan overheen en garneer met citroenzest en peterselie.

Tip

Ik heb voor linguine gekozen, omdat deze slechts een kooktijd heeft van 4 minuten.

Dit gerecht heeft nauwelijks groente. Daarom heb ik er een salade bij geserveerd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 281 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 7 juni 2024

Tip

Ik heb voor linguine gekozen, omdat deze slechts een kooktijd heeft van 4 minuten.

Dit gerecht heeft nauwelijks groente. Daarom heb ik er een salade bij geserveerd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 671 kcal
Vetten 38.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 19.1 g
Koolhydraten 48.9 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 2.5 g
Eiwitten 27.5 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account