Mosterd ofwel Moutarde a l'ancien

(Nog geen beoordelingen)

Niets zo makkelijk als het maken van je eigen mosterd. Leuk om er je eigen twist aan te geven en er iets bijzonders van te maken. Dit recept is genoeg voor een aantal potjes en is lang houdbaar. Ook leuk om cadeau te geven.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    1 uur
Mosterd ofwel Moutarde a l'ancien

Ingrediënten

Aantal porties:
65

Benodigdheden

  • Kom om het mengsel te laten weken
  • Keukenmachine of staafmixer
  • Voldoende glazen potjes met onbeschadigde deksels

Bereiding

  1. Stap 1 Doe alle ingrediënten in een kom en laat dit maximaal 24 uur staan. Roer zo nu en dan tot de suiker is opgelost. Hoe langer je het mengsel laat staan, hoe pittiger de mosterd straks wordt.
  2. Stap 2 Maal het mengsel in een keukenmachine met een mes of met een staafmixer tot je de gewenste dikte hebt.
  3. Stap 3 Breng over in schone potjes en zet minimaal 4 weken weg voor je ze gebruikt. Het wordt alleen maar lekkerder.

Tip

Als het mengsel klaar is om in de glazen potjes te doen kan je aan een gedeelte nog smaakjes toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld peper of chili toevoegen als je nog meer pit wilt, extra honing voor meer zoet of kruidjes zoals gember of Provincaalse kruiden. Dat wordt smullen!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 68 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 juni 2024

Tip

Als het mengsel klaar is om in de glazen potjes te doen kan je aan een gedeelte nog smaakjes toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld peper of chili toevoegen als je nog meer pit wilt, extra honing voor meer zoet of kruidjes zoals gember of Provincaalse kruiden. Dat wordt smullen!

Voedingswaarden

Per portie
Energie 33 kcal
Vetten 1.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 3 g
waarvan suikers 1.9 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 1.3 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account