Niets zo makkelijk als het maken van je eigen mosterd. Leuk om er je eigen twist aan te geven en er iets bijzonders van te maken. Dit recept is genoeg voor een aantal potjes en is lang houdbaar. Ook leuk om cadeau te geven.
Als het mengsel klaar is om in de glazen potjes te doen kan je aan een gedeelte nog smaakjes toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld peper of chili toevoegen als je nog meer pit wilt, extra honing voor meer zoet of kruidjes zoals gember of Provincaalse kruiden. Dat wordt smullen!
Als het mengsel klaar is om in de glazen potjes te doen kan je aan een gedeelte nog smaakjes toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld peper of chili toevoegen als je nog meer pit wilt, extra honing voor meer zoet of kruidjes zoals gember of Provincaalse kruiden. Dat wordt smullen!
Deze zelfgemaakte mosterd krijgt een gezondheidsscore van 4. De pluspunten zijn dat het zelfgemaakt is met herkenbare ingrediënten zoals mosterdzaad, dat gezonde stoffen bevat. Echter, de hoeveelheid toegevoegde suiker of honing is met 100 gram (ongeveer 10% van het eindproduct) aanzienlijk hoog. Ook al gebruik je mosterd meestal in kleine hoeveelheden, dit hoge suikergehalte maakt het een minder gezonde optie en is een belangrijk aandachtspunt.
Energie | 33 kcal |
---|---|
Vetten | 1.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.1 g |
Koolhydraten | 3 g |
waarvan suikers | 1.9 g |
Vezels | 0.6 g |
Eiwitten | 1.3 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept