Smakelijk Kruidenzout

(Nog geen beoordelingen)

Aangezien ik noodzakelijkerwijs op inname van zout moet letten, maak geregeld mijn eigen kruidenmixen met, óf helemaal geen zout, óf slechts een heel klein beetje. Altijd veel minder, dan de kant en klare mixen, die je in de supermarkt kunt kopen. En zeg nu zelf, wat is nu leuker, dan in een gezellig potje je eigen mix te maken.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
20

Benodigdheden

  • Maatlepeltjes
  • Schoon potje of molentje

Bereiding

  1. Stap 1 Meet alle kruiden af en meng ze in een kom. Roer goed door zodat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
  2. Stap 2 Doe dit mengsel in een schoon potje of molentje en voilà , klaar is je kruidenzout.
  3. Stap 3 Voor gebruik even schudden, zodat de fijne poeders niet onderin blijven zitten.
  4. Stap 4 Doe het kruidenzout over een eitje, tomaat, vis, vlees, groenten of een salade voor extra smaak.
  5. Stap 5 Het is zeker de moeite waard om dit eens te proberen, vooral als je je zoutinname wilt verminderen.

Tip

Maak eerst in verhouding een kleine hoeveelheid om de smaak te testen. Daarna kun je in verhouding een grotere hoeveelheid maken.

En zet het zoutpotje maar op tafel, voor diegene, die wat zout wil toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 143 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 28 mei 2024

Tip

Maak eerst in verhouding een kleine hoeveelheid om de smaak te testen. Daarna kun je in verhouding een grotere hoeveelheid maken.

En zet het zoutpotje maar op tafel, voor diegene, die wat zout wil toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 5 kcal
Vetten 0.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 1.1 g
waarvan suikers 0.1 g
Vezels 0.5 g
Eiwitten 0.2 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account