Ingelegde gember (Sushi-gember)

4 (1 beoordeling)

Niet alleen lekker bij sushi maar ook op een plakje komkommer of een boterham met kaas. Gebruik ook het vocht eens in een dressing.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Schil de gember met een theelepeltje en snij het zo dun mogelijk. Liefst op een mandoline. Met een scherp mes gaat ook. Snij met de 'draad' mee dan gaat het makkelijker.
  2. Stap 2 Meng de azijn met de suiker en het zout en verwarm dit goed tot de suiker is opgelost.
  3. Stap 3 Doe de gesneden gember in de pot en druk een beetje aan. Als de pot niet helemaal vol is dan geeft dat niet.
  4. Stap 4 Schenk de hete vloeistof over de gember en tik de pot zachtjes op het aanrecht zodat de luchtbellen eruit gaan en je eventueel nog wat vloeistof kunt toevoegen.
  5. Stap 5 Draai de pot goed dicht en zet ondersteboven weg. Als het is afgekoeld mag de pot de koelkast in. Wacht een aantal dagen voor je het gaat eten.

Tip

Heb je azijn met suiker over? Gooi het niet weg. Een paar plakjes komkommer erdoor en even in laten trekken. Of gebruik het om een dressing mee te maken. Heb je gember over? Schoongemaakte gember kun je uitstekend invriezen. Maak kleine porties die je snel kunt ontdooien.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 215 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 23 mei 2024

Tip

Heb je azijn met suiker over? Gooi het niet weg. Een paar plakjes komkommer erdoor en even in laten trekken. Of gebruik het om een dressing mee te maken. Heb je gember over? Schoongemaakte gember kun je uitstekend invriezen. Maak kleine porties die je snel kunt ontdooien.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 120 kcal
Vetten 0.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 29.4 g
waarvan suikers 19.7 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 1.1 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
14 juni 2024 om 09:06
4
Hoi Culinette, gisteren geproefd bij de boterham op plakjes komkommer , kaas en deze gember.
Heerlijk.
Ik ga het ook door salade gebruiken.
Dankjewel voor het delen van je recept. Groetjes Lidy.
23 mei 2024 om 15:08
4
Dag Culinette, ik ben dol op gember. Wat een leuk idee. Ik ga dit zeker eens proberen.
Groetjes Lidy.
1 juni 2024 om 13:51
4
Hoi Culinette, zojuist jouw gember ingelegd.
Mmmm nog even geduld alvorens ik kan proeven. Groetjes Lidy
1 juni 2024 om 13:51
Heerlijk!
24 mei 2024 om 11:23
Dank Lidy. Het is echt heerlijk. Ik ga ook snel eens bij jouw recepten kijken. Groetjes.