Pompoensoep

(Nog geen beoordelingen)

Dit is HET recept voor pompoensoep dat je nu en voor altijd zult maken! Dik, romig en onweerstaanbaar. Een klassieke, makkelijk te maken pompoensoep gemaakt van verse pompoen.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min
Pompoensoep
Wist je dat pompoensoep al sinds de precolumbiaanse tijd in Amerika wordt gemaakt, waarbij inheemse volkeren pompoenen gebruikten als basis voor voedzame en verwarmende soepen?

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil en zaden.
  2. Stap 2 Doe de pompoen, ui, knoflook, bouillon en water in een pan. Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen zacht is. Ongeveer 10 minuten.
  3. Stap 3 Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Breng op smaak met peper en zout en roer de room er doorheen. Bewaar wat room voor de garnering.
  4. Stap 4 Schep de soep in kommen, besprenkel er een beetje room over en bestrooi indien gewenst met peper en peterselie. Serveer met knapperig brood!

Tip

Pompoensoep is 4 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast of kan tot 3 maanden worden ingevroren.

Als de soep te dik is, kun je deze bij het opwarmen verdunnen met een beetje water.

Als het te dun is (onwaarschijnlijk, maar kan gebeuren!), laat het dan een tijdje op sudderen om het te laten indikken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 189 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 22 mei 2024

Tip

Pompoensoep is 4 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast of kan tot 3 maanden worden ingevroren.

Als de soep te dik is, kun je deze bij het opwarmen verdunnen met een beetje water.

Als het te dun is (onwaarschijnlijk, maar kan gebeuren!), laat het dan een tijdje op sudderen om het te laten indikken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 189 kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 22 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 1 g
Eiwitten 3 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account