Franse Aardappel Preisoep

(Nog geen beoordelingen)

Deze klassieke Franse aardappel preisoep is romig en eenvoudig te bereiden. Het combineert de zachtheid van aardappelen met de subtiele zoetheid van prei.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    1 uur 5 min
Aardappel Preisoep
Wist je dat aardappel-preisoep, ook bekend als vichyssoise in de Franse keuken, zowel warm als koud geserveerd kan worden, waarbij de koude variant vooral populair is als zomergerecht?

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de boter op middelhoog vuur in een grote soeppan. Voeg de prei en knoflook toe en bak al roerend tot ze zacht zijn. Ongeveer 10 minuten. Indien nodig zet je het vuur lager om bruining te voorkomen.
  2. Stap 2 Voeg nu de aardappelen, bouillon, laurierbladeren, tijm, peper en zout toe aan de pan en breng aan de kook. Dek af en zet het vuur laag. Laat 15 minuten sudderen, of tot de aardappelen goed zacht zijn.
  3. Stap 3 Verwijder de tijm en laurierbladeren, en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Stap 4 Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Proef en breng eventueel op smaak met extra peper en zout.
  5. Stap 5 Als de soep te dun is laat je het sudderen tot het dikker wordt. Voeg water of bouillon toe om het te verdunnen als het te dik is.
  6. Stap 6 Garneer indien gewenst met verse kruiden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 231 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 11 mei 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 454 kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigde vetzuren 14 g
Koolhydraten 49 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 5 g
Eiwitten 12 g
Zout 2.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account