Abrikozensorbet

(Nog geen beoordelingen)

Abrikozen sorbet is perfect als tussendoortje voor een warme zomerdag of gewoon het hele jaar door als een licht dessert na het diner. Deze sorbet wordt gemaakt met enkel abrikozen, citroensap en suiker. Let op dat je een ijsmachine nodig hebt voor dit recept.

  • Voorbereiding
    40 min
  • Totaal
    40 min
Abrikozensorbet
Wist je dat abrikozensorbet een lichte en verfrissende zomerse lekkernij is die vaak gemaakt wordt zonder zuivel en de natuurlijke zoetheid van rijpe abrikozen benut?

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Was, ontpit en snijd de abrikozen. Schillen is niet nodig.
  2. Stap 2 Doe de abrikozen en versgeperst citroensap in een keukenmachine en verwerk tot een gladde massa.
  3. Stap 3 Giet het abrikozenmengsel in een fijne zeef boven een kom. Gebruik een soeplepel om het abrikozenmengsel door de zeef te helpen. Draai de lepel in een cirkelende beweging totdat je alleen een dikke pulp overhoudt. Gooi de pulp weg.
  4. Stap 4 Meng in een aparte kom heet water met suiker en roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat het water afkoelen en voeg het toe aan het abrikozenmengsel.
  5. Stap 5 Dek het abrikozenmengsel af en bewaar in de koelkast tot het gekoeld is, minstens één uur, maar het liefst minimaal een nacht.
  6. Stap 6 Plaats het abrikozenmengsel in een bevroren kom van een elektrische ijsmachine. Klop het mengsel tot het een bevroren consistentie heeft, ongeveer 20 minuten.
  7. Stap 7 Verwijder de sorbet uit de kom en doe in een vriezerbestendige container. Plaats in de vriezer voor minstens één uur tot het volledig bevroren is.

Tip

Gebruik verse abrikozen en versgeperst citroensap.

Zorg ervoor dat de kom van de ijsmachine minimaal 12 uur voor gebruik in de vriezer heeft gestaan.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 113 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 mei 2024

Tip

Gebruik verse abrikozen en versgeperst citroensap.

Zorg ervoor dat de kom van de ijsmachine minimaal 12 uur voor gebruik in de vriezer heeft gestaan.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 116 kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 30 g
waarvan suikers 29 g
Vezels 1 g
Eiwitten 1 g
Zout 0.002 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account