Abrikozen sorbet is perfect als tussendoortje voor een warme zomerdag of gewoon het hele jaar door als een licht dessert na het diner. Deze sorbet wordt gemaakt met enkel abrikozen, citroensap en suiker. Let op dat je een ijsmachine nodig hebt voor dit recept.
Gebruik verse abrikozen en versgeperst citroensap.
Zorg ervoor dat de kom van de ijsmachine minimaal 12 uur voor gebruik in de vriezer heeft gestaan.
Gebruik verse abrikozen en versgeperst citroensap.
Zorg ervoor dat de kom van de ijsmachine minimaal 12 uur voor gebruik in de vriezer heeft gestaan.
Deze abrikozensorbet bevat verse abrikozen en citroensap, wat positief is vanwege de aanwezige vitaminen en vezels. Echter, de zeer grote hoeveelheid toegevoegde suiker (200 gram, wat neerkomt op 25 gram per portie) is een significant nadeel. Eén portie levert hiermee al de maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid toegevoegde suikers voor een volwassene, wat de gezondheidswaarde sterk vermindert en het product hoofdzakelijk tot een suikerrijke traktatie maakt.
Energie | 116 kcal |
---|---|
Vetten | 1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 30 g |
waarvan suikers | 29 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 1 g |
Zout | 0.002 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept