Raapsteeltjes (in Brabant zeggen ze keeltjes) zijn een groente waarvan alleen het jonge blad gegeten wordt. Raapstelen zijn bijna alleen in de lente verkrijgbaar, en dan alleen nog bij de boer of goede groenteboeren Omdat ze in kassen worden gekweekt zijn ze redelijk schoon. Raapstelenstamppot is knapperiger dan bijvoorbeeld spinaziestamppot.
Lekker met gebakken spek
Lekker met gebakken spek
Deze raapsteeltjesstamppot krijgt een gezondheidsscore van 5 op 10. Het gerecht is rijk aan raapsteeltjes, een bron van vitaminen en vezels, wat positief is. De toevoeging van 100 gram spekblokjes en crème fraîche verhoogt echter het gehalte aan verzadigd vet en zout aanzienlijk, waardoor de totale score daalt. De aardappelbasis levert energie, maar de balans slaat door de vetrijkere ingrediënten minder positief uit.
Energie | 403 kcal |
---|---|
Vetten | 15.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.9 g |
Koolhydraten | 54.6 g |
waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 9.3 g |
Eiwitten | 14.3 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Ziet er lekker uit. Ik heb nog nooit raapsteel gegeten, dus ben wel nieuwsgierig! Eens kijken of ik het binnenkort ergens kan vinden.