Raapsteeltjes stamppot

(Nog geen beoordelingen)

Raapsteeltjes (in Brabant zeggen ze keeltjes) zijn een groente waarvan alleen het jonge blad gegeten wordt. Raapstelen zijn bijna alleen in de lente verkrijgbaar, en dan alleen nog bij de boer of goede groenteboeren Omdat ze in kassen worden gekweekt zijn ze redelijk schoon. Raapstelenstamppot is knapperiger dan bijvoorbeeld spinaziestamppot.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min
Raapsteeltjes stamppot

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Bereiding

  1. Stap 1 Schil en kook de aardappelen met wat zout
  2. Stap 2 Snijd van de bosjes raapstelen de worteltjes ruim af en snijd van de rest stukken van 3 cm, was goed
  3. Stap 3 Doe de raapsteeltjes door de slacentrifuge en maak droog.
  4. Stap 4 Snipper het sjalotje
  5. Stap 5 Maak van de gekookte aardappelen een smeuïge puree met de crème fraîche, peper, zout, nootmuskaat en wat melk
  6. Stap 6 Bak de spekreepjes uit en bak de sjalotjes bij de spekjes
  7. Stap 7 Voeg de raapsteeltjes toe aan de aardappelpuree en warm het goed door tot de groente iets slinkt.
  8. Stap 8 Schep er de sjalotjes en spekjes door en maak op smaak met peper en zout.
  9. Stap 9 Als je het lekker vind doe je er nog een scheutje azijn door, ik doe dat wel

Tip

Lekker met gebakken spek

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 363 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 7 mei 2024

Tip

Lekker met gebakken spek

Voedingswaarden

Per portie
Energie 403 kcal
Vetten 15.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.9 g
Koolhydraten 54.6 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 9.3 g
Eiwitten 14.3 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
8 mei 2024 om 16:00
Ha Agnes, wat lekker zo'n ouderwetse stamppot van raapsteeltjes. Heel wat jaren geleden ook eens gemaakt. Zou het graag weer eens eten, maar waar koop ik raapsteeltjes? Groetjes, Petra
9 mei 2024 om 09:06
Ik haal ze altijd bij de boer, bij een goede groentezaak hebben ze ze ook meestal.
Ben
7 mei 2024 om 15:26
Hoi Agnes,

Ziet er lekker uit. Ik heb nog nooit raapsteel gegeten, dus ben wel nieuwsgierig! Eens kijken of ik het binnenkort ergens kan vinden.